Uuniperunat lohimurulla
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapealla lohimurulla täytetyt perunat maistuvat koko perheelle ja ovat helppo keino lisätä tärkeiden rasvojen saantia. Kypsennä uuniperunat edellisiltana, jolloin ruoka valmistuu nopeasti päivällispöytään.
| 4 kpl | isoa uuniperunaa |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 25 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 4 rkl | paahdettua sipulia |
| Lohimuru | |
|---|---|
| 400 g | lohifileetä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pese perunat juuresharjalla, pistele haarukalla pintaan reikiä ja lado perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia, perunoiden koosta riippuen.
- 2.
Jos valmistat perunat edellisenä iltana, jäähdytä perunat ja laita ne kylmään. Kuumenna perunat seuraavana päivänä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 3.
Leikkaa lohifilee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista lohiviipaleita pannulla sekoitellen noin 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Lohi saa mennä pieneksi muruksi. Mausta suolalla.
- 4.
Kuutioi maustekurkku. Leikkaa kypsien uuniperunoiden keskelle viillot. Purista perunaa päistä hieman niin, että peruna aukeaa viillon kohdalta. Sipaise perunoiden sisään margariinia.
- 5.
Täytä perunat jogurtilla, maustekurkkukuutioilla ja lohimurulla. Ripottele päälle paahdettua sipulia.
Uuniperunat lohimurulla
Rapealla lohimurulla täytetyt perunat maistuvat koko perheelle ja ovat helppo keino lisätä tärkeiden rasvojen saantia. Kypsennä uuniperunat edellisiltana, jolloin ruoka valmistuu nopeasti päivällispöytään.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa uuniperunaa |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 25 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 4 rkl | paahdettua sipulia |
Lohimuru | |
| 400 g | lohifileetä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Pese perunat juuresharjalla, pistele haarukalla pintaan reikiä ja lado perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia, perunoiden koosta riippuen.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa uuniperunaa - 2
Jos valmistat perunat edellisenä iltana, jäähdytä perunat ja laita ne kylmään. Kuumenna perunat seuraavana päivänä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 3
Leikkaa lohifilee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista lohiviipaleita pannulla sekoitellen noin 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Lohi saa mennä pieneksi muruksi. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 400 g lohifileetä 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 4
Kuutioi maustekurkku. Leikkaa kypsien uuniperunoiden keskelle viillot. Purista perunaa päistä hieman niin, että peruna aukeaa viillon kohdalta. Sipaise perunoiden sisään margariinia.
Määrä Ainesosa 1 kpl maustekurkku 25 g margariinia - 5
Täytä perunat jogurtilla, maustekurkkukuutioilla ja lohimurulla. Ripottele päälle paahdettua sipulia.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia 4 rkl paahdettua sipulia
Jos haluat perunoiden kuorista syötävän rapeat, kuivaa perunat pesemisen jälkeen huolellisesti ja hiero pinnalle öljyä ennen kypsentämistä.
Ravintosisältö
451
Energiaa kcal
1889
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
451
Energiaa kcal
1889
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























