Pese perunat juuresharjalla, pistele haarukalla pintaan reikiä ja lado perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia, perunoiden koosta riippuen.
Jos valmistat perunat edellisenä iltana, jäähdytä perunat ja laita ne kylmään. Kuumenna perunat seuraavana päivänä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Leikkaa lohifilee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista lohiviipaleita pannulla sekoitellen noin 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Lohi saa mennä pieneksi muruksi. Mausta suolalla.
Kuutioi maustekurkku. Leikkaa kypsien uuniperunoiden keskelle viillot. Purista perunaa päistä hieman niin, että peruna aukeaa viillon kohdalta. Sipaise perunoiden sisään margariinia.
Täytä perunat jogurtilla, maustekurkkukuutioilla ja lohimurulla. Ripottele päälle paahdettua sipulia.
Vinkki: Jos haluat perunoiden kuorista syötävän rapeat, kuivaa perunat pesemisen jälkeen huolellisesti ja hiero pinnalle öljyä ennen kypsentämistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
500
2093
29,0 g
7,0 g
28,0 g
3,3 g
2,0 g
30,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Paahdettua sipulia,
0,6 tl (2/3 tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli