Uuniperunat lohimurulla

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Rapealla lohimurulla täytetyt perunat maistuvat koko perheelle ja ovat helppo keino lisätä tärkeiden rasvojen saantia. Kypsennä uuniperunat edellisiltana, jolloin ruoka valmistuu nopeasti päivällispöytään.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa uuniperunaa
1 kplmaustekurkku
25 gmargariinia
1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
4 rklpaahdettua sipulia

Lohimuru

400 glohifileetä
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat juuresharjalla, pistele haarukalla pintaan reikiä ja lado perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia, perunoiden koosta riippuen.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa uuniperunaa
  2. 2

    Jos valmistat perunat edellisenä iltana, jäähdytä perunat ja laita ne kylmään. Kuumenna perunat seuraavana päivänä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  3. 3

    Leikkaa lohifilee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista lohiviipaleita pannulla sekoitellen noin 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Lohi saa mennä pieneksi muruksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Kuutioi maustekurkku. Leikkaa kypsien uuniperunoiden keskelle viillot. Purista perunaa päistä hieman niin, että peruna aukeaa viillon kohdalta. Sipaise perunoiden sisään margariinia.

    MääräAinesosa
    1 kplmaustekurkku
    25 gmargariinia
  5. 5

    Täytä perunat jogurtilla, maustekurkkukuutioilla ja lohimurulla. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
    4 rklpaahdettua sipulia

Jos haluat perunoiden kuorista syötävän rapeat, kuivaa perunat pesemisen jälkeen huolellisesti ja hiero pinnalle öljyä ennen kypsentämistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä