Uuniratatouille

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Uunissa paahdetussa ratatouillessa sesongin parhaat kasvikset muhivat täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Värikäs ranskalainen kasvispaistos saa tällä kertaa ruokaisuutta mozzarellasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 g(1 kpl) munakoiso
300 g(1 kpl) kesäkurpitsa
200 g(2 kpl) suippopaprikaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
140 g(1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä
3 rklekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rklpunaviinietikkaa
1 rklkuivattua oreganoa
1/2 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

150 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
basilikanlehtiä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Poista munakoisosta kanta. Halkaise munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi (n. 5 mm). Poista kesäkurpitsasta kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    350 g(1 kpl) munakoiso
    300 g(1 kpl) kesäkurpitsa
    200 g(2 kpl) suippopaprikaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä sipulit, tomaattisäilykkeet, öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Soseuta tomaatit kevyesti haarukalla ja sekoita ainekset keskenään kastikkeeksi.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    400 g(1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
    140 g(1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä
    3 rklekstra-neitsytoliiviöljyä
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 rklkuivattua oreganoa
    1/2 rklsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kaada puolet kastikkeesta ison pyöreän (halkaisija n. 28 cm) korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista vuokaa (n. 25 cm x 35 cm). Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu kastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

  4. 4

    Ota vuoka pois uunista ja ripottele juustoraaste pinnalle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti. Viimeistele uuniratatouille basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
    basilikanlehtiä

Vinkki: Saat uuniratatouillesta vegaanisen, kun käytät vegaanista juustoraastetta. Voit myös jättää juustoraasteen pois ja tarjota uuniratatouillen lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl punaviinietikkaa, basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.6.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä