Uuniratatouille
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunissa paahdetussa ratatouillessa sesongin parhaat kasvikset muhivat täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Värikäs ranskalainen kasvispaistos saa tällä kertaa ruokaisuutta mozzarellasta.
| 350 g | (1 kpl) munakoiso |
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 200 g | (2 kpl) suippopaprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja |
| 140 g | (1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä |
| 3 rkl | ekstra-neitsytoliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| basilikanlehtiä | |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Poista munakoisosta kanta. Halkaise munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi (n. 5 mm). Poista kesäkurpitsasta kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi viipaleiksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä sipulit, tomaattisäilykkeet, öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Soseuta tomaatit kevyesti haarukalla ja sekoita ainekset keskenään kastikkeeksi.
- 3.
Kaada puolet kastikkeesta ison pyöreän (halkaisija n. 28 cm) korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista vuokaa (n. 25 cm x 35 cm). Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu kastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- 4.
Ota vuoka pois uunista ja ripottele juustoraaste pinnalle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti. Viimeistele uuniratatouille basilikanlehdillä.
Uunissa paahdetussa ratatouillessa sesongin parhaat kasvikset muhivat täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Värikäs ranskalainen kasvispaistos saa tällä kertaa ruokaisuutta mozzarellasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (1 kpl) munakoiso |
| 300 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 200 g | (2 kpl) suippopaprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja |
| 140 g | (1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä |
| 3 rkl | ekstra-neitsytoliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| basilikanlehtiä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kasvikset. Poista munakoisosta kanta. Halkaise munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi (n. 5 mm). Poista kesäkurpitsasta kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 350 g (1 kpl) munakoiso 300 g (1 kpl) kesäkurpitsa 200 g (2 kpl) suippopaprikaa - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä sipulit, tomaattisäilykkeet, öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Soseuta tomaatit kevyesti haarukalla ja sekoita ainekset keskenään kastikkeeksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 400 g (1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja 140 g (1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä 3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 rkl punaviinietikkaa 1 rkl kuivattua oreganoa 1/2 rkl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kaada puolet kastikkeesta ison pyöreän (halkaisija n. 28 cm) korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista vuokaa (n. 25 cm x 35 cm). Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu kastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- 4
Ota vuoka pois uunista ja ripottele juustoraaste pinnalle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti. Viimeistele uuniratatouille basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta basilikanlehtiä
Vinkki: Saat uuniratatouillesta vegaanisen, kun käytät vegaanista juustoraastetta. Voit myös jättää juustoraasteen pois ja tarjota uuniratatouillen lisukkeena.
Ravintosisältö
301
Energiaa kcal
1259
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
301
Energiaa kcal
1259
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl punaviinietikkaa, basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























