Vaahtokarkkimousse
Ainekset
Valmistus
Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, leikkaa ne pienemmäksi. Minivaahtokarkkeja ei tarvitse pilkkoa. Mittaa vesi ja mehutiiviste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vaahtokarkit, siirrä kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti jäähtyneen vaahtokarkkiseoksen joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.
Annostele seos jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Koristele pilkotuilla mansikoilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
328
1373
18,2 g
12,2 g
37,2 g
26,8 g
1,0 g
2,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli