Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaahtokarkkimousse

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Vaahtokarkkimousse on helposti muutamasta aineksesta valmistuva herkullinen jälkiruoka. Annostele mousse suoraan jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.

Ainekset

150 g
vaahtokarkkeja
1 1/4 dl
vettä
3 rkl
mansikkaista sekamehutiivistettä (Ekströms)
2 dl
kuohukermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia

Lisäksi

250 g
mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, leikkaa ne pienemmäksi. Minivaahtokarkkeja ei tarvitse pilkkoa. Mittaa vesi ja mehutiiviste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vaahtokarkit, siirrä kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

150 g
vaahtokarkkeja
1 1/4 dl
vettä
3 rkl
mansikkaista sekamehutiivistettä (Ekströms)
2

Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti jäähtyneen vaahtokarkkiseoksen joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

2 dl
kuohukermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
3

Annostele seos jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Koristele pilkotuilla mansikoilla.

250 g
mansikoita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

328

1373

18,2 g

12,2 g

37,2 g

26,8 g

1,0 g

2,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli