Vadelmakermakakku

Arvostele resepti
12 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Kostutus

1 kplsitruunan mehu

Vaniljakiisseli

2 dlkermamaitoa (tai kevytkermaa)
2 rklsokeria
1 kplkananmuna
2 tlperunajauhoja
2 tlvaniljasokeria

Väliin

1 dlvadelmahilloa
200 g(1 ps) kotimaisia pakastevadelmia

Pinnalle

4 dlvispikermaa
2 rklsokeria
(elintarvikeväriä)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlperunajauhoja
    4 kplmunaa
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.

    MääräAinesosa
    2 dlkermamaitoa (tai kevytkermaa)
    2 tlvaniljasokeria
    2 rklsokeria
    2 tlperunajauhoja
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Sekoita sulaneet vadelmat hillon joukkoon. Laimenna sitruunanmehu tilkalla vettä ja sokerilla.

    MääräAinesosa
    1 dlvadelmahilloa
    200 g(1 ps) kotimaisia pakastevadelmia
    1 kplsitruunan mehu
  4. 4

    Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alimmainen pohja sitruunavedellä. Lisää pohjan päälle puolet vadelmahillosta ja vaniljakiisselistä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

  5. 5

    Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää osa kermasta halutessasi elintarvikevärillä. Pursota tai levitä kermavaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi vadelmilla.

    MääräAinesosa
    (elintarvikeväriä)
    2 rklsokeria
    4 dlvispikermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Sitruunan mehu, 2 tl Perunajauhoja, (elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä