Vadelmakermakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelmakermakakku

Vadelmakermakakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan. Katso ohje kermakakun leipomisesta ja video kakun koristelemisesta.

Ainekset

pohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

kostutus

1 kpl
Sitruunan mehu

vaniljakiisseli

2 dl
Kermamaitoa (tai kevytkermaa)
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Perunajauhoja
2 tl
Vaniljasokeria

väliin

1 dl
Vadelmahilloa
200 g
(1 ps) kotimaisia pakastevadelmia

pinnalle

4 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
(elintarvikeväriä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 12.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1230

294

16,7 g

10,7 g

29,7 g

21,7 g

0,9 g

5,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Sitruunan mehu,

2 tl Perunajauhoja,

(elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli