Vadelmakermakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelmakermakakku

Vadelmakermakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan.

Ainekset

pohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

kostutus

1 kpl
Sitruunan mehu

vaniljakiisseli

2 dl
Kermamaitoa (tai kevytkermaa)
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Perunajauhoja
2 tl
Vaniljasokeria

väliin

1 dl
Vadelmahilloa
200 g
(1 ps) kotimaisia pakastevadelmia

pinnalle

4 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
(elintarvikeväriä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Perunajauhoja
4 kpl
Munaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
2

Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.

2 dl
Kermamaitoa (tai kevytkermaa)
2 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Sokeria
2 tl
Perunajauhoja
1 kpl
Kananmuna
3

Sekoita sulaneet vadelmat hillon joukkoon. Laimenna sitruunanmehu tilkalla vettä ja sokerilla.

1 dl
Vadelmahilloa
200 g
(1 ps) kotimaisia pakastevadelmia
1 kpl
Sitruunan mehu
4

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alimmainen pohja sitruunavedellä. Lisää pohjan päälle puolet vadelmahillosta ja vaniljakiisselistä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

5

Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää osa kermasta halutessasi elintarvikevärillä. Pursota tai levitä kermavaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi vadelmilla.

(elintarvikeväriä)
2 rkl
Sokeria
4 dl
Vispikermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 11.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1230

294

16,7 g

10,7 g

29,7 g

21,7 g

0,9 g

5,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Sitruunan mehu,

2 tl Perunajauhoja,

(elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli