Vadelmakermakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmakermakakku

Vadelmakermakakku
Annokset
12
Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan. Katso ohje kermakakun leipomisesta ja video kakun koristelemisesta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS

1 kpl
Sitruunan mehu

VANILJAKIISSELI

2 dl
Kermamaitoa (tai kevytkermaa)
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Perunajauhoja
2 tl
Vaniljasokeria

VÄLIIN

1 dl
Vadelmahilloa
200 g
(1 ps) kotimaisia pakastevadelmia

PINNALLE

4 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
(elintarvikeväriä)

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 12.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g356 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa17 g200 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1230 14757
Energiaa kcal294 3523

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Sitruunan mehu

  • 2 tl Perunajauhoja

  • (elintarvikeväriä)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g356 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa17 g200 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1230 14757
Energiaa kcal294 3523

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Sitruunan mehu

  • 2 tl Perunajauhoja

  • (elintarvikeväriä)

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.