Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.
Sekoita sulaneet vadelmat hillon joukkoon. Laimenna sitruunanmehu tilkalla vettä ja sokerilla.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alimmainen pohja sitruunavedellä. Lisää pohjan päälle puolet vadelmahillosta ja vaniljakiisselistä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää osa kermasta halutessasi elintarvikevärillä. Pursota tai levitä kermavaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi vadelmilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
294
1230
16,7 g
10,7 g
29,7 g
21,7 g
0,9 g
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Sitruunan mehu,
2 tl Perunajauhoja,
(elintarvikeväriä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli