Vadelmakermakakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostutus | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| Vaniljakiisseli | |
| 2 dl | kermamaitoa (tai kevytkermaa) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Väliin | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| 200 g | (1 ps) kotimaisia pakastevadelmia |
| Pinnalle | |
| 4 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| (elintarvikeväriä) | |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
- 2.
Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.
- 3.
Sekoita sulaneet vadelmat hillon joukkoon. Laimenna sitruunanmehu tilkalla vettä ja sokerilla.
- 4.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alimmainen pohja sitruunavedellä. Lisää pohjan päälle puolet vadelmahillosta ja vaniljakiisselistä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
- 5.
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää osa kermasta halutessasi elintarvikevärillä. Pursota tai levitä kermavaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi vadelmilla.
Vadelmakermakakku
Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostutus | |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
Vaniljakiisseli | |
| 2 dl | kermamaitoa (tai kevytkermaa) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Väliin | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| 200 g | (1 ps) kotimaisia pakastevadelmia |
Pinnalle | |
| 4 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| (elintarvikeväriä) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria 1 dl perunajauhoja 4 kpl munaa 1 tl leivinjauhetta 1 dl vehnäjauhoja - 2
Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.
Määrä Ainesosa 2 dl kermamaitoa (tai kevytkermaa) 2 tl vaniljasokeria 2 rkl sokeria 2 tl perunajauhoja 1 kpl kananmuna - 3
Sekoita sulaneet vadelmat hillon joukkoon. Laimenna sitruunanmehu tilkalla vettä ja sokerilla.
Määrä Ainesosa 1 dl vadelmahilloa 200 g (1 ps) kotimaisia pakastevadelmia 1 kpl sitruunan mehu - 4
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alimmainen pohja sitruunavedellä. Lisää pohjan päälle puolet vadelmahillosta ja vaniljakiisselistä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
- 5
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Värjää osa kermasta halutessasi elintarvikevärillä. Pursota tai levitä kermavaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi vadelmilla.
Määrä Ainesosa (elintarvikeväriä) 2 rkl sokeria 4 dl vispikermaa
Ravintosisältö
294
Energiaa kcal
1230
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
21,7 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
294
Energiaa kcal
1230
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
21,7 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Sitruunan mehu, 2 tl Perunajauhoja, (elintarvikeväriä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























