Vadelmakiisseli - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmakiisseli

Vadelmakiisseli
Annokset
5
Valmistusaika
15 min
Perinteinen vadelmakiisseli on helppo tehdä itse vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa marjakiisseli esimerkiksi väli- tai iltapalana.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
vadelmaista sekamehutiivistettä
7 dl
vettä
4 rkl
Perunajauhoja
5 dl
(noin 200 g) kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
(1 rkl sokeria)

Vinkki: Kokeile vadelmamehun tilalla muita marja- ja sekamehuja ja vadelmien tilalla muita marjoja.

Näin teet

1

Laita mehutiiviste ja vesi kattilaan. Mittaa kattilasta ½ dl mehua erilliseen astiaan. Kuumenna kattilassa oleva mehu kiehuvaksi.

1 dl
vadelmaista sekamehutiivistettä
7 dl
vettä
2

Sekoita perunajauhot erilleen otettuun ½ desiin mehua. Kaada seos ohuena nauhana kattilassa kiehuvaan mehuun samalla sekoittaen. Kun kiisselin pinnalle nousee ensimmäinen kupla, siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita vadelmat kuumaan kiisseliin.

4 rkl
Perunajauhoja
5 dl
(noin 200 g) kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
3

Ripottele kiisselin pinnalle halutessasi sokeria, jotta siihen ei muodostu kuorta. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa ja tarjoa jääkaappikylmänä.

(1 rkl sokeria)
Resepti
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.3.2006
Muokattu: 9.9.2019