Vadelmakiisseli

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Vadelmakiisseli on helppo tehdä itse vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa marjakiisseli esimerkiksi väli- tai iltapalana. Kiisseli onnistuu sekä tuoreista vadelmista että pakastevadelmista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlvadelmaista sekamehutiivistettä
7 dlvettä
4 rklperunajauhoja
200 gkotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
1 rkl sokeria

Valmistus

  1. 1

    Laita mehutiiviste ja vesi kattilaan. Mittaa kattilasta ½ dl mehua erilliseen astiaan. Kuumenna kattilassa oleva mehu kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvadelmaista sekamehutiivistettä
    7 dlvettä
  2. 2

    Sekoita perunajauhot erilleen otettuun ½ desiin mehua. Kaada seos ohuena nauhana kattilassa kiehuvaan mehuun samalla sekoittaen. Kun kiisselin pinnalle nousee ensimmäinen kupla, siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita vadelmat kuumaan kiisseliin.

    MääräAinesosa
    4 rklperunajauhoja
    200 gkotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
  3. 3

    Ripottele kiisselin pinnalle halutessasi sokeria, jotta siihen ei muodostu kuorta. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa ja tarjoa jääkaappikylmänä.

    MääräAinesosa
    1 rkl sokeria

Kokeile vadelmamehun tilalla muita marja- ja sekamehuja ja vadelmien tilalla muita marjoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä