Vähärasvainen salaatinkastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vähärasvainen salaatinkastike

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvi- tai yrttiliemikuutio
1/2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
Pala vihreää, punaista ja keltaista paprikaa
Pala chilipaprikaa
10 kpl
Viherpippuria
(ripaus yrttisuolaa ja ruokosokeria)
2 tl
Maissitärkkelystä + tilkka vettä
1/2 dl
Oliiviöljyä (extra virgin)
1/2 dl
Hunaja-omenaviinietikkaa

Näin teet

1

Pese kasvikset ja silppua ne tarpeen mukaan kuorittuina hyvin hienoksi silpuksi kattilaan. Lisää vesi. Murenna sekaan liemikuutio ja pippurit. Kuumenna seos kiehumapisteeseen. Mausta lisää, jos haluat.Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja kaada vatkaten liemeen. Keitä edelleen vatkaten 2 minuuttia. Jäähdytä.Lisää viinietikka ja öljy. Sekoita ja pullota. Säilytä pullo jääkaapissa ja ravista ennen käyttöä. Kastike säilyy hyvänä noin viikon.

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 22.11.2006
Muokattu: 17.5.2019