Välimerellinen kanavuoka
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja herkullinen kanaruoka valmistuu uunissa yllättävän nopeasti. Ruskista ensin broilerinleikkeet paistinpannulla ja hauduta ne sitten maukkaassa liemessä kasvisten kanssa kypsiksi. Mausta kermainen liemi juustolla, sinapilla ja yrteillä.
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | kesäkurpitsaa (1 pieni) |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | vettä |
| 200 g | ranskankermaa |
| 20 g | parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna) |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | timjamia |
- 1.
Ruskista paistileikkeet öljyssä pannulla molemmin puolin. Siirrä leikkeet uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Ripottele kuoriraaste, suola ja pippuri vuokaan.
- 2.
Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Paloittele kesäkurpitsa. Lisää kurpitsapalat ja tomaatit vuokaan.
- 3.
Raasta juusto. Yhdistä vesi, ranskankerma, juustoraaste, sinappi ja timjami. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin tai pastan kanssa.
Helppo ja herkullinen kanaruoka valmistuu uunissa yllättävän nopeasti. Ruskista ensin broilerinleikkeet paistinpannulla ja hauduta ne sitten maukkaassa liemessä kasvisten kanssa kypsiksi. Mausta kermainen liemi juustolla, sinapilla ja yrteillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | kesäkurpitsaa (1 pieni) |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | vettä |
| 200 g | ranskankermaa |
| 20 g | parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna) |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | timjamia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ruskista paistileikkeet öljyssä pannulla molemmin puolin. Siirrä leikkeet uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Ripottele kuoriraaste, suola ja pippuri vuokaan.
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä 2 rkl öljyä 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Paloittele kesäkurpitsa. Lisää kurpitsapalat ja tomaatit vuokaan.
Määrä Ainesosa 200 g kesäkurpitsaa (1 pieni) 200 g (1 rs) kirsikkatomaatteja - 3
Raasta juusto. Yhdistä vesi, ranskankerma, juustoraaste, sinappi ja timjami. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin tai pastan kanssa.
Määrä Ainesosa 20 g parmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna) 1 dl vettä 200 g ranskankermaa 1 rkl sinappia 1 tl timjamia
Ravintosisältö
371
Energiaa kcal
1556
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
371
Energiaa kcal
1556
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























