Välimerellinen kanavuoka

arvosana4/5

(69)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Helppo ja herkullinen kanaruoka valmistuu uunissa yllättävän nopeasti. Ruskista ensin broilerinleikkeet paistinpannulla ja hauduta ne sitten maukkaassa liemessä kasvisten kanssa kypsiksi. Mausta kermainen liemi juustolla, sinapilla ja yrteillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä
2 rklöljyä
1 kplsitruuna (luomu)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
200 gkesäkurpitsaa (1 pieni)
200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 dlvettä
200 granskankermaa
20 gparmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna)
1 rklsinappia
1 tltimjamia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ruskista paistileikkeet öljyssä pannulla molemmin puolin. Siirrä leikkeet uunivuokaan. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Ripottele kuoriraaste, suola ja pippuri vuokaan.

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) kanan paistileikkeitä
    2 rklöljyä
    1 kplsitruuna (luomu)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Paloittele kesäkurpitsa. Lisää kurpitsapalat ja tomaatit vuokaan.

    MääräAinesosa
    200 gkesäkurpitsaa (1 pieni)
    200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
  3. 3

    Raasta juusto. Yhdistä vesi, ranskankerma, juustoraaste, sinappi ja timjami. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin tai pastan kanssa.

    MääräAinesosa
    20 gparmesaanijuustoa (1/2 dl raastettuna)
    1 dlvettä
    200 granskankermaa
    1 rklsinappia
    1 tltimjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä