Välimeren pasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimeren pasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Välimeren kasvispastassa maistuu paahdettu paprika, valkosipuli, tomaatti ja oliivit. Vuohenjuusto viimeistelee tämän helpon pastan.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
Penne -pastaa
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Iso sipuli silputtuna
3 kpl
Valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 - 5 kpl
Isoa tomaattia kuutioina
2 kpl
Säilöttyä, paahdettua paprikaa paloiteltuna
10 kpl
Kivetöntä vihreää oliivia
180 g
Vuohenjuustoa
1 kpl
Ruukku tuoretta basilikaa
Mustapippuria myllystä
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Kuumenna öljy wokissa tai kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet ja tomaattikuutiot. Kääntele kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan.

Lisää paloitellut paahdetut paprikat, oliivit ja paloiteltu vuohenjuusto sekä hienonnettua basilikaa. Kuumenna. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2604

622

42,3 g

9,8 g

39,3 g

6,3 g

10,0 g

16,0 g

8,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulin kynttä hienonnettuna,

Ruukku tuoretta basilikaa,

Mustapippuria myllystä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli