Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.
Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulinkynnellä. Levitä seos pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaani ja oliivit. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet ja rucolaa tai basilikaa. Pyöräytä päälle reilusti mustapippuria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1173
4909
65,0 g
32,0 g
92,5 g
4,0 g
18,0 g
43,0 g
4,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Mustia oliiveja,
Mustapippuria,
Rucolaa tai basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli