Valkoinen pizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkoinen pizza

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Vettä
15 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
4 dl
Durumvehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

pinnalle

1 1/2 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
75 g
Raastettua parmesaania
Mustia oliiveja
130 g
Mozzarellaa
4 kpl
Ilmakuivattua kinkkua
Mustapippuria
Rucolaa tai basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.

Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulinkynnellä. Levitä seos pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaani ja oliivit. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet ja rucolaa tai basilikaa. Pyöräytä päälle reilusti mustapippuria.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4095

978

50,5 g

24,0 g

92,0 g

4,0 g

17,5 g

29,5 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

15 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Oreganoa,

Valkosipulinkynsi,

Mustia oliiveja,

130 g Mozzarellaa,

Mustapippuria,

Rucolaa tai basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli