Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.
Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulinkynnellä. Levitä seos pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaani ja oliivit. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet ja rucolaa tai basilikaa. Pyöräytä päälle reilusti mustapippuria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4095
978
50,5 g
24,0 g
92,0 g
4,0 g
17,5 g
29,5 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
15 g Hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Oreganoa,
Valkosipulinkynsi,
Mustia oliiveja,
130 g Mozzarellaa,
Mustapippuria,
Rucolaa tai basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli