Valkoinen pizza - Yhteishyvä

Valkoinen pizza

???
Kappaleita
2
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Vettä
15 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
4 dl
Durumvehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

PINNALLE

1 1/2 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
75 g
Raastettua parmesaania
Mustia oliiveja
130 g
Mozzarellaa
4 kpl
Ilmakuivattua kinkkua
Mustapippuria
Rucolaa tai basilikaa

Näin teet

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.

Mausta ranskankerma suolalla, oreganolla ja murskatulla valkosipulinkynnellä. Levitä seos pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaani ja oliivit. Kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet ja rucolaa tai basilikaa. Pyöräytä päälle reilusti mustapippuria.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja92 g184 g
Proteiinia30 g59 g
Rasvaa51 g101 g
Kuituja18 g35 g
Energiaa kj4095 8189
Energiaa kcal978 1956

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 15 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Oreganoa

  • Valkosipulinkynsi

  • Mustia oliiveja

  • 130 g Mozzarellaa

  • Mustapippuria

  • Rucolaa tai basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja92 g184 g
Proteiinia30 g59 g
Rasvaa51 g101 g
Kuituja18 g35 g
Energiaa kj4095 8189
Energiaa kcal978 1956

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 15 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Oreganoa

  • Valkosipulinkynsi

  • Mustia oliiveja

  • 130 g Mozzarellaa

  • Mustapippuria

  • Rucolaa tai basilikaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.