Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosipulihärkää ja kasviksia

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

400 - 500 g
Naudan ulkofileetä

Marinadi:

1/4 dl
Öljyä
1/4 dl
Punaviiniä tai punaviinietikkaa
1 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä puserrettuna
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1 - 2 rkl
Hunajaa
1 - 2 rkl
Worcestershire-kastiketta halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita marinadin ainekset. Kuutioi liha poikkisyin paksuiksi ja mehukkaiksi paloiksi ja laita pakastuspussiin. Kaada marinadi päälle ja poista pussista käsin painaen ilma. Sulje pussin suu solmulla ja nosta lihat jääkaappiin päiväksi tai kahdeksi. Käännä pussia välillä.Ota lihat ajoissa ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pujota ne vartaisiin ja kypsennä grillissä tai isolla paistinpannulla. Valele paloja marinadilla kypsennyksen aikana. Ripauta kypsän lihan pintaan hiukan suolaa.Tarjoa lihavartaiden lisänä kasviksia, vaikkapa puolikypsiksi paistettuja herkkusieniä ja purjorenkaita sekä riisiä ja salaattia.

Miltä maistui?
Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 13.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.