Valkosipulihärkää ja kasviksia - Yhteishyvä

Valkosipulihärkää ja kasviksia

???
Annokset
2
Jaa Somessa

Ainekset

400 - 500 g
Naudan ulkofileetä

MARINADI:

1/4 dl
Öljyä
1/4 dl
Punaviiniä tai punaviinietikkaa
1 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä puserrettuna
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1 - 2 rkl
Hunajaa
1 - 2 rkl
Worcestershire-kastiketta halutessasi

Näin teet

1

Sekoita marinadin ainekset. Kuutioi liha poikkisyin paksuiksi ja mehukkaiksi paloiksi ja laita pakastuspussiin. Kaada marinadi päälle ja poista pussista käsin painaen ilma. Sulje pussin suu solmulla ja nosta lihat jääkaappiin päiväksi tai kahdeksi. Käännä pussia välillä.Ota lihat ajoissa ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pujota ne vartaisiin ja kypsennä grillissä tai isolla paistinpannulla. Valele paloja marinadilla kypsennyksen aikana. Ripauta kypsän lihan pintaan hiukan suolaa.Tarjoa lihavartaiden lisänä kasviksia, vaikkapa puolikypsiksi paistettuja herkkusieniä ja purjorenkaita sekä riisiä ja salaattia.

Resepti
PIrjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 13.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa