Valkosuklaa-vadelmaneliöt - Yhteishyvä

Valkosuklaa-vadelmaneliöt

???
Paloja
11
Tämä ihana kahvipöydän herkku valmistuu pakastevadelmista ja valkosuklaasta. Lisämakua valkosuklaa-vadelmaneliöt saavat rouhituista saksanpähkinöistä.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Valkosuklaata
75 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
1 dl
Rouhittuja saksanpähkinöitä
2 dl
Pakastevadelmia

Näin teet

1

Rouhi valkosuklaa. Sulata kattilassa margariini ja nosta kattila syrjään. Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään. Siivilöi munavaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää rouhitut saksanpähkinät ja suklaa-rasvaseos. Kääntele tasaiseksi.Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle noin 20 x 30 cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan. Ripottele päälle jäiset vadelmat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Nosta jäähtymään ja leikkaa neliöiksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa