Vanhan ajan makaronilaatikko
Ainekset
Valmistus
Keitä makaronit miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti makaronien päälle. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.
Kypsennä laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.
Vinkki: Jos haluat laatikkoon enemmän makua, tee se täysjyvämakaronista, lisää joukkoon kuullotettu sipuli tai ripota pinnalle vahvanmakuista juustoraastetta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
396
1659
7,8 g
2,6 g
62,0 g
7,2 g
2,6 g
17,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl juustoraastetta (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli