Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vanhan ajan makaronilaatikko

Vanhan ajan makaronilaatikko

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Lihaton makaronilaatikko on tuttu herkku entisajan ruokapöydistä. Vanhan ajan makaronilaatikko valmistetaan ilman jauhelihaa ja maustetaan miedosti. Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa liha- ja kasvisruokien lisukkeena.

Ainekset

400 g
(1 ps) makaronia
3 kpl
kananmunaa
7 dl
kevytmaitoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna

lisäksi

2 tl
rypsiöljyä vuokaan
1 dl
juustoraastetta (halutessasi)
2 rkl
korppujauhoja (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä makaronit miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

400 g
(1 ps) makaronia
3/4 tl
suolaa
2 tl
rypsiöljyä vuokaan
2

Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti makaronien päälle. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.

2 rkl
korppujauhoja (halutessasi)
1 dl
juustoraastetta (halutessasi)
3 kpl
kananmunaa
7 dl
kevytmaitoa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
3/4 tl
suolaa
3

Kypsennä laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Vinkki: Jos haluat laatikkoon enemmän makua, tee se täysjyvämakaronista, lisää joukkoon kuullotettu sipuli tai ripota pinnalle vahvanmakuista juustoraastetta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 18.1.2005
Muokattu: 11.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1659

7,8 g

2,6 g

62,0 g

7,2 g

2,6 g

17,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl juustoraastetta (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli