Vanhan ajan makaronilaatikko
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lihaton makaronilaatikko on tuttu herkku entisajan ruokapöydistä. Vanhan ajan makaronilaatikko valmistetaan ilman jauhelihaa ja maustetaan miedosti. Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa liha- ja kasvisruokien lisukkeena.
| 400 g | makaronia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | kevytmaitoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | rypsiöljyä vuokaan |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 2 rkl | korppujauhoja |
- 1.
Keitä makaronit miedosti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
- 2.
Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti makaronien päälle. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.
- 3.
Kypsennä laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.
Lihaton makaronilaatikko on tuttu herkku entisajan ruokapöydistä. Vanhan ajan makaronilaatikko valmistetaan ilman jauhelihaa ja maustetaan miedosti. Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa liha- ja kasvisruokien lisukkeena.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | makaronia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | kevytmaitoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
Lisäksi | |
| 2 tl | rypsiöljyä vuokaan |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 2 rkl | korppujauhoja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Keitä makaronit miedosti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Määrä Ainesosa 400 g makaronia 3/4 tl suolaa 2 tl rypsiöljyä vuokaan - 2
Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti makaronien päälle. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.
Määrä Ainesosa 2 rkl korppujauhoja 1 dl juustoraastetta 3 kpl kananmunaa 7 dl kevytmaitoa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 3/4 tl suolaa - 3
Kypsennä laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.
Vinkki: Jos haluat laatikkoon enemmän makua, tee se täysjyvämakaronista, lisää joukkoon kuullotettu sipuli tai ripota pinnalle vahvanmakuista juustoraastetta.
Ravintosisältö
396
Energiaa kcal
1659
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
62,0 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
396
Energiaa kcal
1659
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
62,0 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























