Vanhan ajan makaronilaatikko | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vanhan ajan makaronilaatikko

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä makaronilaatikko saattaa olla tuttu mummolan ruokapöydästä. Vanhan ajan makaronilaatikko valmistetaan ilman jauhelihaa ja maustetaan perinteisesti miedosti. Tarjoa makaronilaatikkoa lihakastikkeen lisukkeena tai jauheliha- ja kalapyöryköiden kanssa.

Ainekset

400 g
(1 ps) makaronia
3 kpl
kananmunaa
7 dl
kevytmaitoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna

halutessasi

1 dl
juustoraastetta tai
2 rkl
korppujauhoja

vuoan voiteluun

2 tl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä makaronit miedosti suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

400 g
(1 ps) makaronia
2

Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.

2 rkl
korppujauhoja
1 dl
juustoraastetta tai
3 kpl
kananmunaa
7 dl
kevytmaitoa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
3/4 tl
suolaa
2 tl
rypsiöljyä
3

Paista laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.

Vinkki: Voit valmistaa laatikon myös täysjyvämakaronista. Saat makuun vaihtelua käyttämällä eri vahvuisia juustoja ja kuullottamalla sekaan hienonnetun sipulin.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 18.1.2005
Muokattu: 9.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2074

495

9,8 g

3,3 g

77,5 g

9,0 g

3,3 g

21,3 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl juustoraastetta tai.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli