Vanhan ajan makaronilaatikko

arvosana4/5

(3)arviota
5 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Lihaton makaronilaatikko on tuttu herkku entisajan ruokapöydistä. Vanhan ajan makaronilaatikko valmistetaan ilman jauhelihaa ja maustetaan miedosti. Herkuttele sellaisenaan tai tarjoa liha- ja kasvisruokien lisukkeena.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
400 gmakaronia
3 kplkananmunaa
7 dlkevytmaitoa
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna

Lisäksi

2 tlrypsiöljyä vuokaan
1 dljuustoraastetta
2 rklkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä makaronit miedosti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

    MääräAinesosa
    400 gmakaronia
    3/4 tlsuolaa
    2 tlrypsiöljyä vuokaan
  2. 2

    Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti makaronien päälle. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.

    MääräAinesosa
    2 rklkorppujauhoja
    1 dljuustoraastetta
    3 kplkananmunaa
    7 dlkevytmaitoa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    3/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kypsennä laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Vinkki: Jos haluat laatikkoon enemmän makua, tee se täysjyvämakaronista, lisää joukkoon kuullotettu sipuli tai ripota pinnalle vahvanmakuista juustoraastetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä