Keitä makaronit miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Riko munat kulhoon ja sekoita maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito tasaisesti makaronien päälle. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.
Kypsennä laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.
Vinkki: Jos haluat laatikkoon enemmän makua, tee se täysjyvämakaronista, lisää joukkoon kuullotettu sipuli tai ripota pinnalle vahvanmakuista juustoraastetta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1659
396
7,8 g
2,6 g
62,0 g
7,2 g
2,6 g
17,0 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl juustoraastetta (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli