Vanhanajan lapapaisti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vanhanajan lapapaisti

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

2 kg
Porsaanlapaa tai kinkkua
2 tl
Karkeaa suolaa
1 dl
Vettä
4 kpl
Pientä sipulia halutessasi
1 rkl
Hienonnettua rosmariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Hiero suola lihapalan pintaan molemmille puolille ja kiedo liha kelmuun. Nosta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja käännä kerran välillä. Jos sinulla on kiire, anna lihan suolautua keittiön työpöydällä samalla tavalla kerran kääntäen pari tuntia. Kuori sipulit ja laita ne uunivuoan pohjalle. Pyyhi lihapalasta suolarakeet pois ja nosta liha sipulien päälle. Lisää vuokaan vesi. Kypsennä lihaa 120-asteisessa uunissa kaksi tuntia ja käännä se kerran kypsymisen aikana. Lisää vuokaan samalla vettä ja lihan kosteaan, käännettyyn pintaan rosmariini.Poista lihapalasta nahka ennen tarjoamista ja leikkaa paisti poikkisyin viipaleiksi. Nosta viipaleet ja sipulit tarjoiluvadille ja valele uunivuoassa olevalla liemellä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 14.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.