Vaniljainen raejuustokakku
Noin 2 tuntia (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vaniljainen raejuustokakku on raikkaan sitruksinen ja gluteeniton. Se maistuu brunssilla tai välipalana. Raejuustokakku on kevyempi versio paistetusta juustokakusta.
| 400 g | (2 prk) vaniljaraejuustoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 dl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | rypsiöljyä voitelemiseen |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
- 1.
Lusikoi raejuusto ja riko munat kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehua (3 rkl). Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä muut ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 2.
Rypistä leivinpaperi ja vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 18–20 cm) leivinpaperilla. Öljyä leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan.
- 3.
Paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta).
- 4.
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Tarjoa kakku marjojen kanssa.
Vaniljainen raejuustokakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 10 min aktiivista)
Vaniljainen raejuustokakku on raikkaan sitruksinen ja gluteeniton. Se maistuu brunssilla tai välipalana. Raejuustokakku on kevyempi versio paistetusta juustokakusta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 prk) vaniljaraejuustoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 dl | maissitärkkelystä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä voitelemiseen |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Lusikoi raejuusto ja riko munat kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehua (3 rkl). Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä muut ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk) vaniljaraejuustoa 4 kpl kananmunaa 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 dl maissitärkkelystä 2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 2
Rypistä leivinpaperi ja vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 18–20 cm) leivinpaperilla. Öljyä leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä voitelemiseen - 3
Paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta).
- 4
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Tarjoa kakku marjojen kanssa.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) vadelmia 125 g (1 rs) pensasmustikoita
Vinkki: Raejuustokakku maistuu myös raikkaan hedelmäsoseen tai vaahterasiirapin kanssa.
Ravintosisältö
180
Energiaa kcal
753
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
180
Energiaa kcal
753
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























