Vaniljainen raejuustokakku

arvosana4/5

(5)arviota
6 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 10 min aktiivista)

Vaniljainen raejuustokakku on raikkaan sitruksinen ja gluteeniton. Se maistuu brunssilla tai välipalana. Raejuustokakku on kevyempi versio paistetusta juustokakusta.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(2 prk) vaniljaraejuustoa
4 kplkananmunaa
1 kplsitruuna (luomu)
1/2 dlmaissitärkkelystä
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä voitelemiseen
125 g(1 rs) vadelmia
125 g(1 rs) pensasmustikoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Lusikoi raejuusto ja riko munat kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehua (3 rkl). Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä muut ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2 prk) vaniljaraejuustoa
    4 kplkananmunaa
    1 kplsitruuna (luomu)
    1/2 dlmaissitärkkelystä
    2 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Rypistä leivinpaperi ja vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 18–20 cm) leivinpaperilla. Öljyä leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä voitelemiseen
  3. 3

    Paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin tunti. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta).

  4. 4

    Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Tarjoa kakku marjojen kanssa.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) vadelmia
    125 g(1 rs) pensasmustikoita

Vinkki: Raejuustokakku maistuu myös raikkaan hedelmäsoseen tai vaahterasiirapin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä