Vaniljapullat

arvosana1/5

(1)arvio
30 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Jos pidät vaniljaviinereistä, rakastut näihin vaniljalla täytettyihin pikkupulliin. Lisää kierrepullien leipomiseen vain yksi helppo työvaihe: keitä ensin ihana vaniljakiisseli.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

5 dlmaitoa
50 gtuorehiivaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
1 kplkananmuna
12 dl(noin) vehnäjauhoja
150 gvoita tai margariinia

Väliin

1/2 dlsokeria
100 gvoita tai margariinia

Vaniljakiisseli

7 dlmaitoa
5 rklperunajauhoja
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 rklvaniljasokeria
(keltaista elintarvikeväriä)

Voiteluun

1 kplkananmuna

Kuorrutus

1 - 2 rklvettä
2 dltomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki kiisselin ainekset vaniljasokeria (ja elintarvikeväriä) lukuun ottamatta kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää vaniljasokeri (ja pari tippaa väriä), sekoita ja siirrä kattila pois levyltä. Jätä odottamaan.

    MääräAinesosa
    7 dlmaitoa
    5 rklperunajauhoja
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    1 rklvaniljasokeria
    (keltaista elintarvikeväriä)
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Sekoita kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma joukkoon. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    50 gtuorehiivaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    1/2 rklkardemummaa
    1 kplkananmuna
    12 dl(noin) vehnäjauhoja
    150 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi. Levitä pehmeä rasva levyille ja ripottele sokeri pinnalle. Käännä taikinalevy kaksinkerroin. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja rullaa pöydällä pikkupulliksi. Laita pullat leivinpaperille pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    1/2 dlsokeria
  4. 4

    Paina pullien keskelle kolot esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele pullat kananmunalla ja täytä vaniljakastikkeella. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  5. 5

    Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää sen verran vettä, että kuorrutteesta tulee sopivan paksua. Lusikoi kuorrute pussiin tai leivinpaperikartioon, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute pullille.

    MääräAinesosa
    2 dltomusokeria
    1 - 2 rklvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl Kardemummaa, 1 rkl Vaniljasokeria, (keltaista elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä