Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljapullat

Vaniljapullat

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Jos pidät vaniljaviinereistä, rakastut näihin vaniljalla täytettyihin pikkupulliin. Lisää kierrepullien leipomiseen vain yksi helppo työvaihe: keitä ensin ihana vaniljakiisseli.

Ainekset

pullataikina

5 dl
Maitoa
50 g
tuorehiivaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
1 kpl
kananmuna
12 dl
(noin) vehnäjauhoja
150 g
voita tai margariinia

väliin

1/2 dl
Sokeria
100 g
voita tai margariinia

vaniljakiisseli

7 dl
Maitoa
5 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
1 rkl
Vaniljasokeria
(keltaista karamelliväriä)

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

kuorrutus

1 - 2 rkl
Vettä
2 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki kiisselin ainekset vaniljasokeria (ja elintarvikeväriä) lukuun ottamatta kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää vaniljasokeri (ja pari tippaa väriä), sekoita ja siirrä kattila pois levyltä. Jätä odottamaan.

7 dl
Maitoa
5 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
1 rkl
Vaniljasokeria
(keltaista karamelliväriä)
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Sekoita kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma joukkoon. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

5 dl
Maitoa
50 g
tuorehiivaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
1 kpl
kananmuna
12 dl
(noin) vehnäjauhoja
150 g
voita tai margariinia
3

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi. Levitä pehmeä rasva levyille ja ripottele sokeri pinnalle. Käännä taikinalevy kaksinkerroin. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja rullaa pöydällä pikkupulliksi. Laita pullat leivinpaperille pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.

100 g
voita tai margariinia
1/2 dl
Sokeria
4

Paina pullien keskelle kolot esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele pullat kananmunalla ja täytä vaniljakastikkeella. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

1 kpl
Kananmuna
5

Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää sen verran vettä, että kuorrutteesta tulee sopivan paksua. Lusikoi kuorrute pussiin tai leivinpaperikartioon, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute pullille.

2 dl
Tomusokeria
1 - 2 rkl
Vettä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Suvi Rüster
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.12.2004
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

212

886

8,2 g

5,0 g

29,1 g

14,8 g

1,3 g

4,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl Kardemummaa,

1 rkl Vaniljasokeria,

(keltaista karamelliväriä),

1 kpl Kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli