Vaniljapullat - Yhteishyvä

Vaniljapullat

Vanilja pullat
Kappaleita
30
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Tällä ohjeella valmistat herkulliset vaniljapullat. Pullien vaniljatäyte on helppo tehdä muutamasta aineksesta.
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

5 dl
Maitoa
50 g
Tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
12 dl
(noin) vehnäjauhoja
150 g
Rasvaa

VÄLIIN

1/2 dl
Sokeria
100 g
Margariinia

VANILJAKIISSELI

7 dl
Maitoa
5 rkl
Perunajauhoja
1 kpl
Muna
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
(keltaista karamelliväriä)

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

KUORRUTUS

1 - 2 rkl
Vettä
2 dl
Tomusokeria

Näin teet

1

Vaniljakiisselin valmistaminen

Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää vaniljasokeri. Jätä odottamaan..

Pullataikinan valmistaminen

Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa.Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.Kohota taikina liinan alla.

Pullien täyttäminen

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi.Levitä pehmeää rasvaa levylle ja ripottele sokeria pinnalle.Käännä taikina kaksinkertaiseksi. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja käännä rullaksi. Kohota pellillä.Paina kohonneisiin kierrepulliin kolo, voitele pullat ja täytä vaniljakastikkeella.Paista pullia 225 asteessa noin 12 minuuttia.Jäähdytä ja koristele sokerivesikuorrutuksella. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään kulhossa. Pursota kuorrutus leivinpaperista käärityllä pursottimella tai kaada kuorrute muovipussiin, leikkaa yksi kulma auki ja pursota.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.12.2004
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa