Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki kiisselin ainekset vaniljasokeria (ja elintarvikeväriä) lukuun ottamatta kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää vaniljasokeri (ja pari tippaa väriä), sekoita ja siirrä kattila pois levyltä. Jätä odottamaan.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Sekoita kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma joukkoon. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi. Levitä pehmeä rasva levyille ja ripottele sokeri pinnalle. Käännä taikinalevy kaksinkerroin. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja rullaa pöydällä pikkupulliksi. Laita pullat leivinpaperille pellille ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Paina pullien keskelle kolot esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele pullat kananmunalla ja täytä vaniljakastikkeella. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää sen verran vettä, että kuorrutteesta tulee sopivan paksua. Lusikoi kuorrute pussiin tai leivinpaperikartioon, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute pullille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
212
886
8,2 g
5,0 g
29,1 g
14,8 g
1,3 g
4,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl Kardemummaa,
1 rkl Vaniljasokeria,
(keltaista karamelliväriä),
1 kpl Kananmuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli