Kuori ja kuutioi palsternakka ja peruna. Kuori päärynä tai omena, leikkaa neljäksi lohkoksi ja poista siemenkodat.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää palsternakka, peruna, hedelmä ja jauheliha. Keitä hiljalleen poristen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja palsternakka ovat pehmeitä. Kaada vesi kattilasta. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää tilkka äidinmaidonkorviketta, jotta saat soseesta sopivan notkeaa.
Vinkki: Tee kerralla tuplasatsi ja pakasta loput käteviksi paloiksi jääpalamuoteissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
60
252
0,8 g
0,2 g
8,0 g
3,8 g
2,5 g
3,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli