Vauvan palsternakka-broilerisose

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Palsternakka ja päärynä antavat luontaista makeutta vauvoille maistuvaan broilerisoseeseen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 gpalsternakkaa
100 g(1 kpl) jauhoinen peruna
150 g(1 kpl) päärynä tai makea omena
100 gbroilerin jauhelihaa
tilkka äidinmaidon korviketta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi palsternakka ja peruna. Kuori päärynä tai omena, leikkaa neljäksi lohkoksi ja poista siemenkodat.

    MääräAinesosa
    200 gpalsternakkaa
    100 g(1 kpl) jauhoinen peruna
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää palsternakka, peruna, hedelmä ja jauheliha. Keitä hiljalleen poristen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja palsternakka ovat pehmeitä. Kaada vesi kattilasta. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää tilkka äidinmaidonkorviketta, jotta saat soseesta sopivan notkeaa.

    MääräAinesosa
    100 gbroilerin jauhelihaa
    tilkka äidinmaidon korviketta

Vinkki: Tee kerralla tuplasatsi ja pakasta loput käteviksi paloiksi jääpalamuoteissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
20.6.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä