Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen palak paneer

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Intilaisen palak paneerin eli kotijuusto-pinaattikastikkeen vegaaninen versio valmistetaan tofusta. Palak tofun täyteläisyyden salaisuus piilee kastikkeeseen soseutetuissa cashewpähkinöissä. Tarjoa huijarin palak paneer riisin ja pannuleipien kanssa.

Ainekset

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
currya

Pinaattikastike

300 g
(2 ps) pakastepinaattia
100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä + 2 dl vettä liotukseen
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä (1 rkl raasteena)
1 kpl
mieto punainen chili
2 kpl
tomaattia
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
garam masala -maustesekoitusta
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
vettä
1 tl
sokeria

Lisäksi

1/2
ruukkua korianteria
1 kpl
lime

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan 30–60 minuutiksi. Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä + 2 dl vettä liotukseen
300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
2

Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta currylla ja siirrä sivuun odottamaan.

1 tl
currya
1 rkl
rypsiöljyä
3

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja kuutioi tomaatit.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä (1 rkl raasteena)
1 kpl
mieto punainen chili
2 kpl
tomaattia
4

Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä ja tomaatteja pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää pinaatti ja vesi. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.

1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
vettä
1 tl
sokeria
300 g
(2 ps) pakastepinaattia
5

Siirrä kastike tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen astiaan. Lisää joukkoon valutetut pähkinät. Soseuta kastike tasaiseksi ja kaada takaisin pannulle.

6

Sekoita tofu kastikkeeseen ja kuumenna. Mausta kastike limenmehulla (1–2 rkl). Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

1 kpl
lime
1/2
ruukkua korianteria

Vinkki: Tarjoa jogurttisten pannuleipien kanssa. Pannuleivistä saat vegaanisen käyttämällä vegaanista gurttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.4.2023
|
Muokattu: 24.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

308

1294

22,5 g

3,0 g

10,0 g

5,0 g

4,5 g

13,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä (1 rkl raasteena),

ruukkua korianteria .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli