Vegaaninen palak paneer
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Intilaisen palak paneerin eli kotijuusto-pinaattikastikkeen vegaaninen versio valmistetaan tofusta. Palak tofun täyteläisyyden salaisuus piilee kastikkeeseen soseutetuissa cashewpähkinöissä. Tarjoa huijarin palak paneer riisin ja pannuleipien kanssa.
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | currya |
| Pinaattikastike | |
|---|---|
| 300 g | (2 ps) pakastepinaattia |
| 100 g | (1 ps) cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 cm | pala inkivääriä (1 rkl raasteena) |
| 1 kpl | mieto punainen chili |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | garam masala -maustesekoitusta |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
- 1.
Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan 30–60 minuutiksi. Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
- 2.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta currylla ja siirrä sivuun odottamaan.
- 3.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja kuutioi tomaatit.
- 4.
Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä ja tomaatteja pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää pinaatti ja vesi. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.
- 5.
Siirrä kastike tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen astiaan. Lisää joukkoon valutetut pähkinät. Soseuta kastike tasaiseksi ja kaada takaisin pannulle.
- 6.
Sekoita tofu kastikkeeseen ja kuumenna. Mausta kastike limenmehulla (1–2 rkl). Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Vegaaninen palak paneer
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Intilaisen palak paneerin eli kotijuusto-pinaattikastikkeen vegaaninen versio valmistetaan tofusta. Palak tofun täyteläisyyden salaisuus piilee kastikkeeseen soseutetuissa cashewpähkinöissä. Tarjoa huijarin palak paneer riisin ja pannuleipien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | currya |
Pinaattikastike | |
| 300 g | (2 ps) pakastepinaattia |
| 100 g | (1 ps) cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 cm | pala inkivääriä (1 rkl raasteena) |
| 1 kpl | mieto punainen chili |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | garam masala -maustesekoitusta |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | lime |
Valmistus
- 1
Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan 30–60 minuutiksi. Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) cashewpähkinöitä 300 g (1 pkt) marinoitua tofua - 2
Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta currylla ja siirrä sivuun odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 tl currya 1 rkl rypsiöljyä - 3
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja kuutioi tomaatit.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynsi 2 cm pala inkivääriä (1 rkl raasteena) 1 kpl mieto punainen chili 2 kpl tomaattia - 4
Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä ja tomaatteja pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää pinaatti ja vesi. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl jauhettua korianteria 1 tl juustokuminaa 1 tl suolaa 1 1/2 dl vettä 1 tl sokeria 300 g (2 ps) pakastepinaattia - 5
Siirrä kastike tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen astiaan. Lisää joukkoon valutetut pähkinät. Soseuta kastike tasaiseksi ja kaada takaisin pannulle.
- 6
Sekoita tofu kastikkeeseen ja kuumenna. Mausta kastike limenmehulla (1–2 rkl). Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1/2 ruukkua korianteria
Vinkki: Tarjoa jogurttisten pannuleipien kanssa. Pannuleivistä saat vegaanisen käyttämällä vegaanista gurttia.
Ravintosisältö
311
Energiaa kcal
1305
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
311
Energiaa kcal
1305
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä (1 rkl raasteena), ruukkua korianteria .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























