Vegaaninen palak paneer

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Intilaisen palak paneerin eli kotijuusto-pinaattikastikkeen vegaaninen versio valmistetaan tofusta. Palak tofun täyteläisyyden salaisuus piilee kastikkeeseen soseutetuissa cashewpähkinöissä. Tarjoa huijarin palak paneer riisin ja pannuleipien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) marinoitua tofua
1 rklrypsiöljyä
1 tlcurrya

Pinaattikastike

300 g(2 ps) pakastepinaattia
100 g(1 ps) cashewpähkinöitä
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynsi
2 cmpala inkivääriä (1 rkl raasteena)
1 kplmieto punainen chili
2 kpltomaattia
1 rklrypsiöljyä
2 tlgaram masala -maustesekoitusta
1 tljauhettua korianteria
1 tljuustokuminaa
1 tlsuolaa
1 1/2 dlvettä
1 tlsokeria

Lisäksi

1/2 ruukkua korianteria
1 kpllime

Valmistus

  1. 1

    Laita pähkinät kulhoon. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se pähkinöiden päälle. Peitä kannella ja jätä likoamaan 30–60 minuutiksi. Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) cashewpähkinöitä
    300 g(1 pkt) marinoitua tofua
  2. 2

    Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta currylla ja siirrä sivuun odottamaan.

    MääräAinesosa
    1 tlcurrya
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja kuutioi tomaatit.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynsi
    2 cmpala inkivääriä (1 rkl raasteena)
    1 kplmieto punainen chili
    2 kpltomaattia
  4. 4

    Kuullota sipuleita, inkivääriä, chiliä ja tomaatteja pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää mausteet ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää pinaatti ja vesi. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tljauhettua korianteria
    1 tljuustokuminaa
    1 tlsuolaa
    1 1/2 dlvettä
    1 tlsokeria
    300 g(2 ps) pakastepinaattia
  5. 5

    Siirrä kastike tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen astiaan. Lisää joukkoon valutetut pähkinät. Soseuta kastike tasaiseksi ja kaada takaisin pannulle.

  6. 6

    Sekoita tofu kastikkeeseen ja kuumenna. Mausta kastike limenmehulla (1–2 rkl). Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/2 ruukkua korianteria

Vinkki: Tarjoa jogurttisten pannuleipien kanssa. Pannuleivistä saat vegaanisen käyttämällä vegaanista gurttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä (1 rkl raasteena), ruukkua korianteria .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä