Vegaaninen panang curry

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Thaimaalainen panang curry on miedosti maustettu kookosmaitopohjainen kastike, jonka voi valmistaa kanan sijaan vegaanisena kotimaisesta herneproteiinista, herniksestä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
350 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
3 rklrypsiöljyä
40 g(6 dl) hernistä
2 dlvettä
200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
400 g(1 prk) panang-curry ateriakastiketta
1 kpl(ruukku) korianteria

Lisäksi

2 dljasmiiniriisiä

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    2 dljasmiiniriisiä
  2. 2

    Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna ne. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsasuikaleita öljyssä (1 rkl) pannulla, siirrä ne syrjään.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    350 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
  3. 3

    Mittaa pannulle 1 rkl öljyä ja hernis sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin hernikseen.

    MääräAinesosa
    40 g(6 dl) hernistä
    2 dlvettä
    3 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri.

    MääräAinesosa
    1 kpl(ruukku) korianteria
    200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
  5. 5

    Mittaa 1 rkl öljyä pannulle ja ruskista herniksiä hetki. Lisää tomaatit, ateriakastike, kuullotetut sipulit ja kesäkurpitsa. Anna hautua 5 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se kastikkeeseen. Tarjoa kastike riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 prk) panang-curry ateriakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl rypsiöljyä, 2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä