Vegaaninen panang curry
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Thaimaalainen panang curry on miedosti maustettu kookosmaitopohjainen kastike, jonka voi valmistaa kanan sijaan vegaanisena kotimaisesta herneproteiinista, herniksestä.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 350 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 40 g | (6 dl) hernistä |
| 2 dl | vettä |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 400 g | (1 prk) panang-curry ateriakastiketta |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 dl | jasmiiniriisiä |
- 1.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna ne. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsasuikaleita öljyssä (1 rkl) pannulla, siirrä ne syrjään.
- 3.
Mittaa pannulle 1 rkl öljyä ja hernis sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin hernikseen.
- 4.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri.
- 5.
Mittaa 1 rkl öljyä pannulle ja ruskista herniksiä hetki. Lisää tomaatit, ateriakastike, kuullotetut sipulit ja kesäkurpitsa. Anna hautua 5 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se kastikkeeseen. Tarjoa kastike riisin kanssa.
Vegaaninen panang curry
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Thaimaalainen panang curry on miedosti maustettu kookosmaitopohjainen kastike, jonka voi valmistaa kanan sijaan vegaanisena kotimaisesta herneproteiinista, herniksestä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 350 g | (1 kpl) kesäkurpitsaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 40 g | (6 dl) hernistä |
| 2 dl | vettä |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 400 g | (1 prk) panang-curry ateriakastiketta |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
Lisäksi | |
| 2 dl | jasmiiniriisiä |
Valmistus
- 1
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 2 dl jasmiiniriisiä - 2
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna ne. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsasuikaleita öljyssä (1 rkl) pannulla, siirrä ne syrjään.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 350 g (1 kpl) kesäkurpitsaa - 3
Mittaa pannulle 1 rkl öljyä ja hernis sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin hernikseen.
Määrä Ainesosa 40 g (6 dl) hernistä 2 dl vettä 3 rkl rypsiöljyä - 4
Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 1 kpl (ruukku) korianteria 200 g (1 rs) kirsikkatomaatteja - 5
Mittaa 1 rkl öljyä pannulle ja ruskista herniksiä hetki. Lisää tomaatit, ateriakastike, kuullotetut sipulit ja kesäkurpitsa. Anna hautua 5 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se kastikkeeseen. Tarjoa kastike riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) panang-curry ateriakastiketta
Ravintosisältö
424
Energiaa kcal
1775
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1775
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl rypsiöljyä, 2 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























