Mittaa fariinisokeri kattilaan, lisää siirappi, kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri ja neilikka isoon kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sooda voimakkaasti sekoittaen. Anna soodan kohottaa siirappiseosta rauhassa sekoittamatta ja seoksen jäähtyä kattilassa huoneenlämpöiseksi.
Ota margariini huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinikuutiot muutamassa erässä siirappiseokseen.
Lisää kauravalmiste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Painele taikinasta muoteilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa noin 5 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
647
2707
4,3 g
1,3 g
135,0 g
82,3 g
12,7 g
9,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
1 tl Kardemummaa,
1 tl Pomeranssinkuorta,
1 tl Jauhettua inkivääriä,
0,25 tl (¼ tl) jauhettua neilikkaa,
2 tl Ruokasoodaa,
125 g Leivontamargariinia (vegaanista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli