Vegaaniset piparit

Arvostele resepti
50 Kappaletta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Reilusti mausteinen piparkakkutaikina tehdään vegaanisena, ilman munia ja maitotuotteita. Ruistaikinasta leivotut piparkakut ovat ihanan rapeita.

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlfariinisokeria
1 1/2 dltummaa siirappia
2 tlkanelia
1 tlkardemummaa
1 tlpomeranssinkuorta
1 tljauhettua inkivääriä
1/4 tljauhettua neilikkaa
2 tlruokasoodaa
125 gleivontamargariinia (vegaanista)
1/2 dlkerman kaltaista kauravalmistetta
5 dlruisjauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Mittaa fariinisokeri kattilaan, lisää siirappi, kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri ja neilikka isoon kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sooda voimakkaasti sekoittaen. Anna soodan kohottaa siirappiseosta rauhassa sekoittamatta ja seoksen jäähtyä kattilassa huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    1 dlfariinisokeria
    1 1/2 dltummaa siirappia
    2 tlkanelia
    1 tlkardemummaa
    1 tlpomeranssinkuorta
    1 tljauhettua inkivääriä
    1/4 tljauhettua neilikkaa
    2 tlruokasoodaa
  2. 2

    Ota margariini huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinikuutiot muutamassa erässä siirappiseokseen.

    MääräAinesosa
    125 gleivontamargariinia (vegaanista)
  3. 3

    Lisää kauravalmiste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkerman kaltaista kauravalmistetta
    5 dlruisjauhoja
  4. 4

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Painele taikinasta muoteilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2018
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä