Vegaaniset piparit
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Reilusti mausteinen piparkakkutaikina tehdään vegaanisena, ilman munia ja maitotuotteita. Ruistaikinasta leivotut piparkakut ovat ihanan rapeita.
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | tummaa siirappia |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | pomeranssinkuorta |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1/4 tl | jauhettua neilikkaa |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 125 g | leivontamargariinia (vegaanista) |
| 1/2 dl | kerman kaltaista kauravalmistetta |
| 5 dl | ruisjauhoja |
- 1.
Mittaa fariinisokeri kattilaan, lisää siirappi, kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri ja neilikka isoon kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sooda voimakkaasti sekoittaen. Anna soodan kohottaa siirappiseosta rauhassa sekoittamatta ja seoksen jäähtyä kattilassa huoneenlämpöiseksi.
- 2.
Ota margariini huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinikuutiot muutamassa erässä siirappiseokseen.
- 3.
Lisää kauravalmiste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
- 4.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Painele taikinasta muoteilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa noin 5 minuuttia.
Vegaaniset piparit
Reilusti mausteinen piparkakkutaikina tehdään vegaanisena, ilman munia ja maitotuotteita. Ruistaikinasta leivotut piparkakut ovat ihanan rapeita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | tummaa siirappia |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | pomeranssinkuorta |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1/4 tl | jauhettua neilikkaa |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 125 g | leivontamargariinia (vegaanista) |
| 1/2 dl | kerman kaltaista kauravalmistetta |
| 5 dl | ruisjauhoja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Mittaa fariinisokeri kattilaan, lisää siirappi, kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri ja neilikka isoon kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sooda voimakkaasti sekoittaen. Anna soodan kohottaa siirappiseosta rauhassa sekoittamatta ja seoksen jäähtyä kattilassa huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 1 dl fariinisokeria 1 1/2 dl tummaa siirappia 2 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1 tl pomeranssinkuorta 1 tl jauhettua inkivääriä 1/4 tl jauhettua neilikkaa 2 tl ruokasoodaa - 2
Ota margariini huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinikuutiot muutamassa erässä siirappiseokseen.
Määrä Ainesosa 125 g leivontamargariinia (vegaanista) - 3
Lisää kauravalmiste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl kerman kaltaista kauravalmistetta 5 dl ruisjauhoja - 4
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Painele taikinasta muoteilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa noin 5 minuuttia.
Ravintosisältö
57
Energiaa kcal
239
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,1 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
57
Energiaa kcal
239
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,1 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























