Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vesimeloni-halloumisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas vesimeloni sopii hyvin yhteen suolaisen halloumijuuston kanssa. Lisää tähän värikkääseen kesäsalaattiin myös hieman rapsakkaa parsakaalia, pinjansiemeniä ja kuivattuja karpaloita.

Ainekset

1/2 kpl
Vesimelonia
200 g
Halloumijuustoa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) parsakaalia
1 kpl
Ruukku/rasia salaattisekoitusta
1/2 dl
Silputtuja kuivattuja karpaloita
1/2 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä

Lisäksi

Oliiviöljyä
Tummaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa meloni viipaleiksi ja poista kuoret. Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin väriseksi kummaltakin puolelta.

200 g
Halloumijuustoa
1/2 kpl
Vesimelonia
2

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä parsakaalia muutama minuutti, kunnes se lähes kypsyy mutta jää vielä napakaksi. Valuta parsakaali ja pidä lämpimänä kannen alla.

1 kpl
(400 g) parsakaalia
3

Huuhtele salaatti ja kuivaa se lingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Siirrä salaatti vadille.

1 kpl
Ruukku/rasia salaattisekoitusta
4

Lisää salaattiin meloni, halloumijuusto ja parsakaali. Viimeistele kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, tummaa balsamiviinietikkaa ja ripaus pippuria.

Tummaa balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Öljyä
1/2 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl
Silputtuja kuivattuja karpaloita
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.10.2018
|
Muokattu: 1.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

302

1266

23,0 g

8,3 g

7,3 g

7,0 g

3,8 g

14,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Oliiviöljyä,

Tummaa balsamiviinietikkaa,

mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli