Vesimeloni-halloumisalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Raikas vesimeloni sopii hyvin yhteen suolaisen halloumijuuston kanssa. Lisää tähän värikkääseen kesäsalaattiin myös hieman rapsakkaa parsakaalia, pinjansiemeniä ja kuivattuja karpaloita.
| 1/2 kpl | vesimelonia |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (400 g) parsakaalia |
| 1 kpl | ruukku/rasia salaattisekoitusta |
| 1/2 dl | silputtuja kuivattuja karpaloita |
| 1/2 dl | paahdettuja pinjansiemeniä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| oliiviöljyä | |
| tummaa balsamiviinietikkaa | |
| mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Leikkaa meloni viipaleiksi ja poista kuoret. Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin väriseksi kummaltakin puolelta.
- 2.
Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä parsakaalia muutama minuutti, kunnes se lähes kypsyy mutta jää vielä napakaksi. Valuta parsakaali ja pidä lämpimänä kannen alla.
- 3.
Huuhtele salaatti ja kuivaa se lingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Siirrä salaatti vadille.
- 4.
Lisää salaattiin meloni, halloumijuusto ja parsakaali. Viimeistele kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, tummaa balsamiviinietikkaa ja ripaus pippuria.
Vesimeloni-halloumisalaatti
Raikas vesimeloni sopii hyvin yhteen suolaisen halloumijuuston kanssa. Lisää tähän värikkääseen kesäsalaattiin myös hieman rapsakkaa parsakaalia, pinjansiemeniä ja kuivattuja karpaloita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | vesimelonia |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (400 g) parsakaalia |
| 1 kpl | ruukku/rasia salaattisekoitusta |
| 1/2 dl | silputtuja kuivattuja karpaloita |
| 1/2 dl | paahdettuja pinjansiemeniä |
Lisäksi | |
| oliiviöljyä | |
| tummaa balsamiviinietikkaa | |
| mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Leikkaa meloni viipaleiksi ja poista kuoret. Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin väriseksi kummaltakin puolelta.
Määrä Ainesosa 200 g halloumijuustoa 1/2 kpl vesimelonia - 2
Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä parsakaalia muutama minuutti, kunnes se lähes kypsyy mutta jää vielä napakaksi. Valuta parsakaali ja pidä lämpimänä kannen alla.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) parsakaalia - 3
Huuhtele salaatti ja kuivaa se lingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Siirrä salaatti vadille.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku/rasia salaattisekoitusta - 4
Lisää salaattiin meloni, halloumijuusto ja parsakaali. Viimeistele kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, tummaa balsamiviinietikkaa ja ripaus pippuria.
Määrä Ainesosa tummaa balsamiviinietikkaa oliiviöljyä mustapippuria rouhittuna 1 rkl öljyä 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä 1/2 dl silputtuja kuivattuja karpaloita
Ravintosisältö
287
Energiaa kcal
1203
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
287
Energiaa kcal
1203
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Oliiviöljyä, Tummaa balsamiviinietikkaa, mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























