Viikonlopun lihamureke
60 min

Nappaa talteen!
Iki-ihanan lihamurekkeen sisältä löytyy yllätys, kun kätket keskelle rivin keitettyjä kananmunia tai paistettuja herkkusieniä. Vanhanajan murekkeen voi täyttää myös suolakurkuilla, juustoraasteella tai pakastevihanneksilla. Astetta modernimpi retroruoka sisältää fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
| 500 g | naudan (paisti)jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli (pieni) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | yrttiseosta (välimeren) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Kananmunatäyte: | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa keitettynä |
| Fetajuustotäyte: | |
| 100 g | fetajuustoa murennettuna |
| 1 dl | hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia |
| 3 rkl | hienonnettua basilikaa tai persiljaa |
| Sienitäyte: | |
| 200 g | hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Juustotäyte: | |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | basilikaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita ne kulhoon, lisää vesi, tomaattisose, korppujauhot ja mausteet. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- 2.
Lisää jauheliha ja munat korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.
- 3.
Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Aseta keitetyt kananmunat levyn keskelle tai levitä muu valitsemasi täyte murekelevylle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle.
- 4.
Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke perunamuusin kanssa. Vinkki: Lisää perunoiden keitinveteen loppuvaiheessa pakasteherneitä ja keitä pari minuuttia. Soseuta perunat herneiden kanssa, jolloin muusista tulee raikkaan vihreä.
Viikonlopun lihamureke
arvosana5/5
60 min
Iki-ihanan lihamurekkeen sisältä löytyy yllätys, kun kätket keskelle rivin keitettyjä kananmunia tai paistettuja herkkusieniä. Vanhanajan murekkeen voi täyttää myös suolakurkuilla, juustoraasteella tai pakastevihanneksilla. Astetta modernimpi retroruoka sisältää fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | naudan (paisti)jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli (pieni) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | yrttiseosta (välimeren) |
| 2 kpl | kananmunaa |
Kananmunatäyte: | |
| 4 kpl | kananmunaa keitettynä |
Fetajuustotäyte: | |
| 100 g | fetajuustoa murennettuna |
| 1 dl | hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia |
| 3 rkl | hienonnettua basilikaa tai persiljaa |
Sienitäyte: | |
| 200 g | hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Juustotäyte: | |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | basilikaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita ne kulhoon, lisää vesi, tomaattisose, korppujauhot ja mausteet. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli (pieni) 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl vettä 2 rkl tomaattisosetta 1 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 1 tl yrttiseosta (välimeren) - 2
Lisää jauheliha ja munat korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.
Määrä Ainesosa 500 g naudan (paisti)jauhelihaa 2 kpl kananmunaa - 3
Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Aseta keitetyt kananmunat levyn keskelle tai levitä muu valitsemasi täyte murekelevylle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa keitettynä - 4
Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke perunamuusin kanssa. Vinkki: Lisää perunoiden keitinveteen loppuvaiheessa pakasteherneitä ja keitä pari minuuttia. Soseuta perunat herneiden kanssa, jolloin muusista tulee raikkaan vihreä.
Voit täyttää lihamurekkeen myös kypsillä, paahdetuilla tai höyrytetyillä kasviskuutioilla, pakastevihanneksilla tai esimerkiksi suolakurkkukuutioilla ja juustoraasteella. Kokeile täytteissä myös hienonnettuja yrttejä esimerkiksi tuorejuustoon sekoitettuna.
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1228
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,2 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1228
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,2 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl yrttiseosta (Välimeren), 1 dl Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia, 3 rkl Hienonnettua basilikaa tai persiljaa, 200 g Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä, 3 rkl Hienonnettua persiljaa, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Juustoraastetta, 1 dl Hienonnettua persiljaa, 1 tl Basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























