Viikonlopun lihamureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Viikonlopun lihamureke

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

500 g
Naudan paistijauhelihaa
1 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Pieni sipuli
1 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 tl
Yrttisekoitusta
2 kpl
Munaa

fetajuustotäyte:

100 g
Murennettua fetajuustoa
1 dl
Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl
Hienonnettua basilikaa tai persiljaa

sienitäyte:

200 g
Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/2 tl
Suolaa

juustotäyte:

2 dl
Juustoraastetta
1 dl
Hienonnettua persiljaa
1 tl
Basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita kulhossa vesi, tomaattisose, korppujauhot, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi sekä mausteet. Anna hetken aikaa turvota. Sekoita joukkoon jauheliha sekä munat. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi. Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä pinnalle valitsemasi täyte. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle. Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 14.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.