Viikonlopun lihamureke
Annokset
6
Ainekset
500 g
Naudan paistijauhelihaa
1 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Pieni sipuli
1 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 tl
Yrttisekoitusta
2 kpl
Munaa
FETAJUUSTOTÄYTE:
100 g
Murennettua fetajuustoa
1 dl
Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl
Hienonnettua basilikaa tai persiljaa
SIENITÄYTE:
200 g
Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
1/2 tl
Suolaa
JUUSTOTÄYTE:
2 dl
Juustoraastetta
1 dl
Hienonnettua persiljaa
1 tl
Basilikaa
Näin teet
1
Sekoita kulhossa vesi, tomaattisose, korppujauhot, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi sekä mausteet. Anna hetken aikaa turvota. Sekoita joukkoon jauheliha sekä munat. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi. Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä pinnalle valitsemasi täyte. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle. Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 14.1.2005
Muokattu: 15.11.2018