Viikonlopun lihamureke

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

60 min

Iki-ihanan lihamurekkeen sisältä löytyy yllätys, kun kätket keskelle rivin keitettyjä kananmunia tai paistettuja herkkusieniä. Vanhanajan murekkeen voi täyttää myös suolakurkuilla, juustoraasteella tai pakastevihanneksilla. Astetta modernimpi retroruoka sisältää fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gnaudan (paisti)jauhelihaa
1 kplsipuli (pieni)
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlvettä
2 rkltomaattisosetta
1 dlkorppujauhoja
1 tlsuolaa
1 tlyrttiseosta (välimeren)
2 kplkananmunaa

Kananmunatäyte:

4 kplkananmunaa keitettynä

Fetajuustotäyte:

100 gfetajuustoa murennettuna
1 dlhienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
3 rklhienonnettua basilikaa tai persiljaa

Sienitäyte:

200 ghienonnettuja, paistettuja herkkusieniä
3 rklhienonnettua persiljaa
1/2 tlsuolaa

Juustotäyte:

2 dljuustoraastetta
1 dlhienonnettua persiljaa
1 tlbasilikaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita ne kulhoon, lisää vesi, tomaattisose, korppujauhot ja mausteet. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli (pieni)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 dlvettä
    2 rkltomaattisosetta
    1 dlkorppujauhoja
    1 tlsuolaa
    1 tlyrttiseosta (välimeren)
  2. 2

    Lisää jauheliha ja munat korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.

    MääräAinesosa
    500 gnaudan (paisti)jauhelihaa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Aseta keitetyt kananmunat levyn keskelle tai levitä muu valitsemasi täyte murekelevylle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa keitettynä
  4. 4

    Paista mureketta uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lihamureke perunamuusin kanssa. Vinkki: Lisää perunoiden keitinveteen loppuvaiheessa pakasteherneitä ja keitä pari minuuttia. Soseuta perunat herneiden kanssa, jolloin muusista tulee raikkaan vihreä.

Voit täyttää lihamurekkeen myös kypsillä, paahdetuilla tai höyrytetyillä kasviskuutioilla, pakastevihanneksilla tai esimerkiksi suolakurkkukuutioilla ja juustoraasteella. Kokeile täytteissä myös hienonnettuja yrttejä esimerkiksi tuorejuustoon sekoitettuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl yrttiseosta (Välimeren), 1 dl Hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia, 3 rkl Hienonnettua basilikaa tai persiljaa, 200 g Hienonnettuja, paistettuja herkkusieniä, 3 rkl Hienonnettua persiljaa, 0,5 tl Suolaa, 2 dl Juustoraastetta, 1 dl Hienonnettua persiljaa, 1 tl Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä