Villikalapihvit

arvosana4/5

(14)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Pari purkkia kotimaista leppäsavukalaa, muutama muu aines ja vastuulliset kalapihvit ovat pöydässä vartissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(3 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
100 gruohosipulituorejuustoa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlkaurahiutaleita
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
2 tlsitruunanmehua
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Valuta kaloista öljy ja siirrä kalat kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    450 g(3 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
    100 gruohosipulituorejuustoa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    2 tlsitruunanmehua
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja nostele kahden lusikan avulla taikinanokareita pannulle. Tasoita lusikalla pihveiksi ja paista keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Ohjeesta tulee 12 pienehköä pihviä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Tarjoa kalapihvit pakasteperunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Pihveihin sopii myös yrttituorejuusto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä