Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Villikalapihvit

Villikalapihvit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Pari purkkia kotimaista leppäsavukalaa, muutama muu aines ja vastuulliset kalapihvit ovat pöydässä vartissa.

Ainekset

450 g
(3 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
100 g
ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta kaloista öljy ja siirrä kalat kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

450 g
(3 prk, à 150 g) leppäsavukalaa paloina öljyssä
100 g
ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja nostele kahden lusikan avulla taikinanokareita pannulle. Tasoita lusikalla pihveiksi ja paista keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Ohjeesta tulee 12 pienehköä pihviä.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Tarjoa kalapihvit pakasteperunamuusin ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.7.2021
Muokattu: 22.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

393

1643

21,0 g

5,0 g

11,0 g

2,0 g

1,8 g

38,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli