Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vispipuuro mansikasta ja mustikasta

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesän paras vispipuuro tehdään mansikoista ja mustikoista. Kuohkea vispipuuro onnistuu, kun vatkaa kylmää puuroa ainakin 5 minuuttia.

Ainekset

250 g
tuoreita mansikoita
200 g
mustikoita
7 dl
vettä
1 dl
mannasuurimoita
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota muutama mansikka sivuun koristelua varten. Lisää loput mansikat, mustikat ja vesi kattilaan ja keitä 3 minuuttia.

250 g
tuoreita mansikoita
200 g
mustikoita
7 dl
vettä
2

Lisää mannasuurimot kattilaan samalla sekoittaen. Lisää myös sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia, sekoita välillä.

1 dl
mannasuurimoita
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
3

Jäähdytä puuro kylmävesihauteessa. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

764

1,0 g

36,3 g

19,3 g

4,0 g

3,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli