Vispipuuro mansikasta ja mustikasta

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Kesän paras vispipuuro tehdään mansikoista ja mustikoista. Herkullisen kuohkea vispipuuro onnistuu, kun vatkaat kylmää puuroa ainakin 5 minuuttia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gtuoreita mansikoita
200 gmustikoita
7 dlvettä
1 dlmannasuurimoita
1/2 dlsokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota muutama mansikka sivuun koristelua varten. Lisää loput mansikat, mustikat ja vesi kattilaan ja keitä 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 gtuoreita mansikoita
    200 gmustikoita
    7 dlvettä
  2. 2

    Lisää mannasuurimot kattilaan samalla sekoittaen. Lisää myös sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia, sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    1 dlmannasuurimoita
    1/2 dlsokeria
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Jäähdytä puuro kylmävesihauteessa. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä