Wasabisilli

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Lempeästi mausteinen matjessilli saa uutta potkua wasabista. Mausta ranskankerma wasabitahnalla ja sipulilla, ja tee siitä mukavasti tulinen kastike matjessillille. Samalla ohjeella voit valmistaa myös kotoisamman piparjuurisillin: korvaa vain wasabitahna raastetulla piparjuurella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) matjessillifileetä
1 kplsipuli (pieni)
150 granskankermaa
1 - 3 tlwasabitahnaa
3 rklruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Jos haluat sillifileistä vähäsuolaisempia, liota niitä kylmässä vedessä jääkaapissa tunti. Kuivaa sillifileet ja leikkaa ne suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) matjessillifileetä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä se ranskankerman kanssa. Mausta kastike ensin varovasti wasabilla, sekoita, maista ja lisää wasabia maun mukaan. Lisää sillipalat kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli (pieni)
    150 granskankermaa
    1 - 3 tlwasabitahnaa
  3. 3

    Hienonna ruohosipuli. Sekoita osa sillien joukkoon ja ripottele loput koristeeksi.

    MääräAinesosa
    3 rklruohosipulia hienonnettuna

Vinkki! Voit korvata ranskankerman smetanalla ja keventää kastiketta halutessasi turkkilaisella jogurtilla. Voit lisätä wasabisilliin myös limen mehua ja raastettua kuorta tai hienonnettua sushi-inkivääriä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 3 tl wasabitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä