Yrtti-juustokeksit | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Yrtti-juustokeksit

Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta
Yrtti-juustokeksit sopivat perinteiseen juustopöytään tai levitteiden tai hillon kera juhlien napostelupaloiksi.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Kuivattua yrttiseosta
1 tl
Valkosipulijauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Kananmuna
75 g
Voita tai margariinia
2 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita jauhojen joukkoon mausteet, leivinjauhe ja parmesaaniraaste. Lisää muna, pehmeä rasva ja neste ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja siirrä noin tunniksi viileään.
Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Poista pinnalla oleva kelmu. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä haluamasi muotoisia keksejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.7.2016
Muokattu: 27.10.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

160

38

2,0 g

1,2 g

4,1 g

0,1 g

0,2 g

0,9 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kuivattua yrttiseosta,

1 tl Valkosipulijauhetta,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta,

2 dl Parmesaaniraastetta,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli