Sekoita jauhojen joukkoon mausteet, leivinjauhe ja parmesaaniraaste. Lisää muna, pehmeä rasva ja neste ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja siirrä noin tunniksi viileään.
Kauli taikina kahden kelmun välissä ohueksi levyksi. Poista pinnalla oleva kelmu. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä haluamasi muotoisia keksejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
160
38
2,0 g
1,2 g
4,1 g
0,1 g
0,2 g
0,9 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kuivattua yrttiseosta,
1 tl Valkosipulijauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Leivinjauhetta,
2 dl Parmesaaniraastetta,
2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli