Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee

Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee
Annokset
5
Valmistusaika
Tunti
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Porsaan ulkofileetä
1 tl
Suolaa
1 tl
Pippuria

YRTTIKUORRUTUS:

3 dl
Tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
2 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Sinappia

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön. Poista rasva fileen pinnalta ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Mittaa yrtit painamalla ne mitta-astiaan. Valmista kuorrutus tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit, leipäviipaleet, öljy ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile perunoiden, salaatin ja omenaisen kastikkeen kanssa.

2

Mittaa yrtit painamalla ne mitta-astiaan. Valmista kuorrutus tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit, leipäviipaleet, öljy ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle.

3 dl
Tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
2 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Sinappia
3

Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile perunoiden, salaatin ja omenaisen kastikkeen kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 16.5.2019