Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee

Arvostele resepti
5 Annosta

60 min

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaan ulkofileetä
1 tlsuolaa
1 tlpippuria

Yrttikuorrutus:

3 dltuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
2 kplvaaleaa paahtoleipää
4 rklöljyä
2 rklsinappia

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön. Poista rasva fileen pinnalta ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Mittaa yrtit painamalla ne mitta-astiaan. Valmista kuorrutus tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit, leipäviipaleet, öljy ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile perunoiden, salaatin ja omenaisen kastikkeen kanssa.

  2. 2

    Mittaa yrtit painamalla ne mitta-astiaan. Valmista kuorrutus tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit, leipäviipaleet, öljy ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 dltuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
    2 kplvaaleaa paahtoleipää
    4 rklöljyä
    2 rklsinappia
  3. 3

    Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile perunoiden, salaatin ja omenaisen kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
8.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025