Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee

Yrttikuorrutettu porsaan ulkofilee

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

1 kg
Porsaan ulkofileetä
1 tl
Suolaa
1 tl
Pippuria

yrttikuorrutus:

3 dl
Tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
2 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Sinappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön. Poista rasva fileen pinnalta ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Mittaa yrtit painamalla ne mitta-astiaan. Valmista kuorrutus tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit, leipäviipaleet, öljy ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile perunoiden, salaatin ja omenaisen kastikkeen kanssa.

2

Mittaa yrtit painamalla ne mitta-astiaan. Valmista kuorrutus tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sekoittamalla yrtit, leipäviipaleet, öljy ja sinappi tasaiseksi tahnaksi. Levitä yrttikuorrutus lihan pinnalle.

3 dl
Tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
2 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Sinappia
3

Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta. Peitä filee foliolla, anna seistä noin 15 minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile perunoiden, salaatin ja omenaisen kastikkeen kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.