Yrttikuorrutettu siika ja piimäkastike
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yrteistä ja leivänmuruista syntyy juhlava ja herkullinen kuorrute uunissa paistettaville siikafileille. Sekoita piimästä ja tillistä ihanan raikas kastike rapeapintaiselle kalalle.
| 500 g | siikafileetä (nahatonta, ruodotonta) |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurina rouhittuna |
| Yrttikuorrute | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 60 g | (2) kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 2 tl | sitruunankuoriraastetta |
| Piimäkastike | |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | piimää |
| 1/2 dl | majoneesia tai ranskankermaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
- 1.
Ota voi huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
- 2.
Pyyhi siiat talouspaperilla, leikkaa tarvittaessa 4 annospalaksi ja siirrä palat leivinpaperille pellille. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 1 rkl mehua. Säästä kuoriraaste kuorrutteeseen ja loppu sitruuna kastikkeeseen. Mausta kalat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- 3.
Valmista kuorrute. Murenna leivät ja hienonna yrtit veitsellä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Painele seos kaloille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
- 4.
Valmista kastike. Soseuta tilli ja öljy kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa siiat piimäkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Yrttikuorrutettu siika ja piimäkastike
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Yrteistä ja leivänmuruista syntyy juhlava ja herkullinen kuorrute uunissa paistettaville siikafileille. Sekoita piimästä ja tillistä ihanan raikas kastike rapeapintaiselle kalalle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | siikafileetä (nahatonta, ruodotonta) |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurina rouhittuna |
Yrttikuorrute | |
| 50 g | voita |
| 60 g | (2) kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 2 tl | sitruunankuoriraastetta |
Piimäkastike | |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | piimää |
| 1/2 dl | majoneesia tai ranskankermaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota voi huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 50 g voita - 2
Pyyhi siiat talouspaperilla, leikkaa tarvittaessa 4 annospalaksi ja siirrä palat leivinpaperille pellille. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 1 rkl mehua. Säästä kuoriraaste kuorrutteeseen ja loppu sitruuna kastikkeeseen. Mausta kalat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 500 g siikafileetä (nahatonta, ruodotonta) 1 kpl sitruuna (luomu) 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippurina rouhittuna - 3
Valmista kuorrute. Murenna leivät ja hienonna yrtit veitsellä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Painele seos kaloille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Määrä Ainesosa 60 g (2) kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta 1/2 ruukkua tilliä 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 50 g voita 2 tl sitruunankuoriraastetta - 4
Valmista kastike. Soseuta tilli ja öljy kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa siiat piimäkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua tilliä 3 rkl rypsiöljyä 1 dl piimää 1/2 dl majoneesia tai ranskankermaa 1 tl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria
Ravintosisältö
406
Energiaa kcal
1699
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
406
Energiaa kcal
1699
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä, ruukkua lehtipersiljaa, 2 tl sitruunankuoriraastetta, ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























