Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.
Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.
Pyöräytä kananmunat ½ dl:ssa yrttiöljyä ja nosta tarjolle esimerkiksi salaatin päälle tai sellaisenaan brunssipöytään. Käytä loppu yrttiöljy salaatinkastikkeena.
Katso lisää ideoita kananmunien marinointiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
273
1141
27,5 g
2,7 g
0,2 g
0,2 g
—
7,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli