Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttimarinoidut kananmunat

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Yrttiöljyssä pikamarinoidut kananmunat sopivat kevään brunssipöytään.

Ainekset

6 kpl
kananmunaa

Yrttiöljy

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
ruukku persiljaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.

6 kpl
kananmunaa
2

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.

1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
ruukku persiljaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
3

Pyöräytä kananmunat ½ dl:ssa yrttiöljyä ja nosta tarjolle esimerkiksi salaatin päälle tai sellaisenaan brunssipöytään. Käytä loppu yrttiöljy salaatinkastikkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 8.2.2019
|
Muokattu: 19.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1146

27,5 g

2,7 g

0,3 g

0,2 g

7,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli