Yrttinen kalakeitto

Arvostele resepti
1 Annosta

30 min

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä ja 2 kalaliemikuutiota tai1 l kalalientä
10 kplmaustepippuria
yrttikimppu: pala purjoa, 6 persiljan varret, 2 timjaminoksaa, laakerinlehti
2 kplsitruunaa
1 kplporkkanaa
4 kplperunaa
500 gruodotonta kalafileetä, esim. lohta tai kuhaa
sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli
kalamaustetta
suolaa
ruotiselleriä, ruohosipulia, tilliä

Lisäksi

valkosipulilla maustettua majoneesia

Valmistus

  1. 1

    Laita kalaliemeen kiehumaan pippurit, yrttikimppu ja sitruunaviipaleet. Keitä 10 minuuttia. Nosta yrttikimppu ja sitruunaviipaleet pois.Kuori sillä aikaa perunat ja porkkana. Suikaloi ne liemeen ja keitä puolikypsiksi.Suikaloi sillä aikaa nahaton ja ruodoton kala ja lisää liemeen. Kuori ja suikaloi sipuli ja lisää sekin. Keitä 5 minuuttia.Mausta keitto runsaalla yrttisilpulla. Tarjoa valkosipulimajoneesin kera alkukeittona.

  2. 2

    Kuori sillä aikaa perunat ja porkkana. Suikaloi ne liemeen ja keitä puolikypsiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkanaa
    4 kplperunaa
  3. 3

    Suikaloi sillä aikaa nahaton ja ruodoton kala ja lisää liemeen. Kuori ja suikaloi sipuli ja lisää sekin. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gruodotonta kalafileetä, esim. lohta tai kuhaa
    sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli
  4. 4

    Mausta keitto runsaalla yrttisilpulla. Tarjoa valkosipulimajoneesin kera alkukeittona.

    MääräAinesosa
    ruotiselleriä, ruohosipulia, tilliä
    kalamaustetta
    suolaa
    valkosipulilla maustettua majoneesia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
8.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä