Yrttinen tomaatti-sipulisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli
1 rklpunaviinietikkaa
1 tlsokeria
suolaa
2 rklöljyä
4 kplkeskikokoista tomaattia
3 rklhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja valuta päälle punaviinietikka. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia. Nosta sipulirenkaat nesteestä ja sekoita nesteen joukkoon öljy ja hienonnettu persilja. Viipaloi tomaatit ja nostele lautaselle. Aseta päälle marinoituneet sipulirenkaat. Valuta päälle persiljaseos.

  2. 2

    Lisää joukkoon sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlsokeria
    suolaa
  3. 3

    Nosta sipulirenkaat nesteestä ja sekoita nesteen joukkoon öljy ja hienonnettu persilja. Viipaloi tomaatit ja nostele lautaselle. Aseta päälle marinoituneet sipulirenkaat. Valuta päälle persiljaseos.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
    3 rklhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
    4 kplkeskikokoista tomaattia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä