Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen tomaatti-sipulisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
Suolaa
2 rkl
Öljyä
4 kpl
Keskikokoista tomaattia
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja valuta päälle punaviinietikka. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia. Nosta sipulirenkaat nesteestä ja sekoita nesteen joukkoon öljy ja hienonnettu persilja. Viipaloi tomaatit ja nostele lautaselle. Aseta päälle marinoituneet sipulirenkaat. Valuta päälle persiljaseos.

2

Lisää joukkoon sokeri ja suola. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia.

1 tl
Sokeria
Suolaa
3

Nosta sipulirenkaat nesteestä ja sekoita nesteen joukkoon öljy ja hienonnettu persilja. Viipaloi tomaatit ja nostele lautaselle. Aseta päälle marinoituneet sipulirenkaat. Valuta päälle persiljaseos.

2 rkl
Öljyä
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
4 kpl
Keskikokoista tomaattia
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

84

352

7,0 g

0,5 g

3,8 g

3,8 g

1,3 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli