Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen uuni-mantelikala

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tuttu uunikala mantelikuorrutuksella syntyy helposti pakastekalasta. Laita sulatetut seitifileet vuokaan, mausta tuoreella sitruunamelissalla ja levitä päälle mantelinen korppujauhokuorrute.

Ainekset

400 g
seitifileepaloja (pakaste)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria

Väliin

1/2 dl
sitruunamelissan lehtiä
1/2 dl
basilikanlehtiä

Kuorrutus

3/4 dl
Korppujauhoja
2 dl
Kevytkermaa
1 1/2 dl
Mantelilastuja
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele sulaneille kalapaloille suolaa ja valkopippuria. Pane palat reunalliseen voideltuun uunivuokaan.

400 g
seitifileepaloja (pakaste)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
2

Hienonna yrtit ja levitä kalojen päälle.

1/2 dl
basilikanlehtiä
1/2 dl
sitruunamelissan lehtiä
3

Ota mantelilastuista ½ dl syrjään. Sekoita loput kuorrutuksen aineet keskenään ja jaa tahna kalojen päälle. Ripottele loput mantelilastut pinnalle.

1 1/2 dl
Mantelilastuja
2 dl
Kevytkermaa
3/4 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
4

Kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi muutamalla sitruunamelissan- ja basilikanlehdellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 27.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

351

1470

21,0 g

5,0 g

11,0 g

4,0 g

3,5 g

28,0 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl sitruunamelissan lehtiä,

0,5 dl basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli