Yrttinen uuni-mantelikala
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuttu mantelikala syntyy helposti pakastekalasta. Mausta kala tuoreilla yrteillä ja levitä päälle mantelinen korppujauhokuorrute. Tarjoa bataattimuusin kanssa.
| 400 g | seitifileepaloja (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Väliin | |
|---|---|
| 1/4 kpl | ruukkua sitruunamelissaa |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| Kuorrutus | |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 1 1/2 dl | mantelilastuja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| Bataattimuusi | |
| 800 g | bataattia |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| vettä | |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
- 1.
Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele sulaneille kalapaloille suolaa ja valkopippuria. Pane palat reunalliseen voideltuun uunivuokaan.
- 2.
Hienonna yrtit ja levitä kalojen päälle.
- 3.
Ota mantelilastuista ½ dl syrjään. Sekoita loput kuorrutuksen aineet keskenään ja jaa tahna kalojen päälle. Ripottele loput mantelilastut pinnalle.
- 4.
Kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 5.
Valmista kalan kypsyessa bataattimuusi. Pese, kuori ja lohko bataatit. Laita bataatit ja liemikuutio kattilaan. Lisää vettä niin, että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes bataatit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.
- 6.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta bataatit perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää rasva ja lientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Yrttinen uuni-mantelikala
Tuttu mantelikala syntyy helposti pakastekalasta. Mausta kala tuoreilla yrteillä ja levitä päälle mantelinen korppujauhokuorrute. Tarjoa bataattimuusin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | seitifileepaloja (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Väliin | |
| 1/4 kpl | ruukkua sitruunamelissaa |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
Kuorrutus | |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 1 1/2 dl | mantelilastuja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
Bataattimuusi | |
| 800 g | bataattia |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| vettä | |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele sulaneille kalapaloille suolaa ja valkopippuria. Pane palat reunalliseen voideltuun uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 400 g seitifileepaloja (pakaste) 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 2
Hienonna yrtit ja levitä kalojen päälle.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua basilikaa 1/4 kpl ruukkua sitruunamelissaa - 3
Ota mantelilastuista ½ dl syrjään. Sekoita loput kuorrutuksen aineet keskenään ja jaa tahna kalojen päälle. Ripottele loput mantelilastut pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl mantelilastuja 2 dl kevytkermaa 3/4 dl korppujauhoja 1 kpl kananmuna 1 tl suolaa - 4
Kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 5
Valmista kalan kypsyessa bataattimuusi. Pese, kuori ja lohko bataatit. Laita bataatit ja liemikuutio kattilaan. Lisää vettä niin, että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes bataatit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g bataattia 1/2 kpl kasvisliemikuutiota vettä - 6
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta bataatit perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää rasva ja lientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai margariinia
Ravintosisältö
543
Energiaa kcal
2272
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
543
Energiaa kcal
2272
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























