Yrttinen uuni-mantelikala

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tuttu mantelikala syntyy helposti pakastekalasta. Mausta kala tuoreilla yrteillä ja levitä päälle mantelinen korppujauhokuorrute. Tarjoa bataattimuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gseitifileepaloja (pakaste)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Väliin

1/4 kplruukkua sitruunamelissaa
1/4 kplruukkua basilikaa

Kuorrutus

3/4 dlkorppujauhoja
2 dlkevytkermaa
1 1/2 dlmantelilastuja
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa

Bataattimuusi

800 gbataattia
1/2 kplkasvisliemikuutiota
vettä
1 rklvoita tai margariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele sulaneille kalapaloille suolaa ja valkopippuria. Pane palat reunalliseen voideltuun uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    400 gseitifileepaloja (pakaste)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  2. 2

    Hienonna yrtit ja levitä kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua basilikaa
    1/4 kplruukkua sitruunamelissaa
  3. 3

    Ota mantelilastuista ½ dl syrjään. Sekoita loput kuorrutuksen aineet keskenään ja jaa tahna kalojen päälle. Ripottele loput mantelilastut pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmantelilastuja
    2 dlkevytkermaa
    3/4 dlkorppujauhoja
    1 kplkananmuna
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  5. 5

    Valmista kalan kypsyessa bataattimuusi. Pese, kuori ja lohko bataatit. Laita bataatit ja liemikuutio kattilaan. Lisää vettä niin, että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes bataatit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 gbataattia
    1/2 kplkasvisliemikuutiota
    vettä
  6. 6

    Valuta keitinliemi talteen ja soseuta bataatit perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää rasva ja lientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai margariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
10.9.2018
|
Päivitetty: 18.11.2025

Samankaltaisia reseptejä