Yrttisilmäsämpylät
Ainekset
Valmistus
Pese, kuori ja raasta porkkana. Sekoita haaleaan veteen suola, siirappi, hiiva ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.
Jaa taikina kymmeneen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Aseta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla.
Kuori ja hienonna valkosipuli, Hienonna yrtit. Sekoita pehmeään voihin öljy, valkosipuli ja yrtit. Paina sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita pehmeään voihin öljy, murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Tee sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
250
1049
11,0 g
3,6 g
29,4 g
3,1 g
2,9 g
6,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli