Yrttisilmäsämpylät

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Yrttisämpylät ovat kuin voisilmäpullien suolainen versio. Kruunaa itse tehdyt sämpylät valkosipulisella ja yrttisellä voisilmällä. Sämpylät maistuvat parhaimmalta vastapaistettuina, kun yrttivoi on vielä lämmintä.

Ainekset

MääräAinesosa
3 1/2 dlmaitoa
1 tlsuolaa
1 rklsiirappia
17 g(n. 1/3 kpl) hiivaa
1 kplporkkana
1 1/2 dlkaurahiutaleita
7 dlhiivaleipäjauhoja
3 rklrypsiöljyä

Täyte

50 gvoita
1 rklrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklpersiljaa hienonnettuna
3 rklbasilikaa hienonnettuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja raasta porkkana. Sekoita haaleaan veteen suola, siirappi, hiiva ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlmaitoa
    1 tlsuolaa
    1 rklsiirappia
    17 g(n. 1/3 kpl) hiivaa
    1 kplporkkana
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    7 dlhiivaleipäjauhoja
    3 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Jaa taikina kymmeneen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Aseta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla.

  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipuli, Hienonna yrtit. Sekoita pehmeään voihin öljy, valkosipuli ja yrtit. Paina sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
    3 rklbasilikaa hienonnettuna
    1 rklrypsiöljyä
    50 gvoita
  4. 4

    Sekoita pehmeään voihin öljy, murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Tee sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 rklrypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
    3 rklbasilikaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
8.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä