Yrttisilmäsämpylät - Yhteishyvä

Yrttisilmäsämpylät

Yrttisilmäsämpylät
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 1/2 dl
Maitoa tai vettä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia
3/10 kpl
Hiivaa (n. 17 g)
1 kpl
Raastettu porkkana
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
7 dl
Sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rkl
Öljyä, sulatettua margariinia tai voita

TÄYTE

50 g
Voita
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
3 rkl
Silputtua persiljaa
3 rkl
Silputtua basilikaa

Näin teet

1

Sekoita haaleaan nesteeseen suola, siirappi, hiiva ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

Jaa taikina kuuteen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla. Sekoita pehmeään voihin öljy, murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Tee sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2

Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

3 rkl
Öljyä, sulatettua margariinia tai voita
3

Jaa taikina kuuteen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla.

4

Sekoita pehmeään voihin öljy, murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Tee sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

50 g
Voita
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
3 rkl
Silputtua persiljaa
3 rkl
Silputtua basilikaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 8.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja49 g293 g
Proteiinia11 g63 g
Rasvaa18 g110 g
Kuituja5 g28 g
Energiaa kj1734 10402
Energiaa kcal414 2484

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,3 pakettia Hiivaa (n. 17 g)

  • Murskattu valkosipulin kynsi

  • 3 rkl Silputtua persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja49 g293 g
Proteiinia11 g63 g
Rasvaa18 g110 g
Kuituja5 g28 g
Energiaa kj1734 10402
Energiaa kcal414 2484

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,3 pakettia Hiivaa (n. 17 g)

  • Murskattu valkosipulin kynsi

  • 3 rkl Silputtua persiljaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.