Sekoita haaleaan nesteeseen suola, siirappi, hiiva ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.
Jaa taikina kuuteen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla. Sekoita pehmeään voihin öljy, murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Tee sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.
Jaa taikina kuuteen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla.
Sekoita pehmeään voihin öljy, murskattu valkosipulinkynsi ja yrtit. Tee sämpylöihin iso kolo sormilla. Täytä kolot yrttivoilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
414
1734
18,3 g
6,0 g
48,8 g
5,2 g
4,7 g
10,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,3 pakettia Hiivaa (n, 17 g),
Murskattu valkosipulin kynsi,
3 rkl Silputtua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli