Zakuska-pöytä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Zakuska-pöytä

zakuska pöytä
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Zakuska pöytä pitää sisällään erilaisia kalalajeja, kastikkeita ja salaattia. Voit tarjota pöydän antimia leivän kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

Lehtisalaattia
Venäläisiä kurkkuja
Valkosipulimetvurstia viipaleina
Keitettyjä munia (8 min.) ja anjovisfileitä
2 kpl
Rasiaa öljyyn säilöttyjä sardiineja

RANSKANKERMA-HUNAJAKASTIKE:

1 kpl
(1,5 dl) ranskankermaa
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Kapriksia hienonnettuina
(hiukan sardiinien öljyä)
Vähäsuolaista sillifileetä matjeskastikkeessa
Hienonnettua sipulia ja sipulinvartta

PULLOSSA:

Sokerilla maustettua ja vedellä laimennettua väkiviinaetikkaa
Tummaa ruislimppua, voita

Näin teet

1

Laita salaatinlehdet isolle vadille ja suikaloi reunoille kurkut. Laita toiseen laitaan makkarat, keskelle kuoritut ja halkaistut munat ja jokaisen munan päälle anjovisfilee.

Lehtisalaattia
Venäläisiä kurkkuja
Valkosipulimetvurstia viipaleina
Keitettyjä munia (8 min.) ja anjovisfileitä
2

Kaada sardiinit vadin toiselle laidalle ja sekoita kastike. Kaada kastike sardiinien päälle ja koristele.

2 kpl
Rasiaa öljyyn säilöttyjä sardiineja
1 kpl
(1,5 dl) ranskankermaa
Vähäsuolaista sillifileetä matjeskastikkeessa
1 rkl
Kapriksia hienonnettuina
Hienonnettua sipulia ja sipulinvartta
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
(hiukan sardiinien öljyä)
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 15.5.2019