Zakuska-pöytä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Zakuska pöytä pitää sisällään erilaisia kalalajeja, kastikkeita ja salaattia. Voit tarjota pöydän antimia leivän kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
lehtisalaattia
venäläisiä kurkkuja
valkosipulimetvurstia viipaleina
keitettyjä munia (8 min.) ja anjovisfileitä
2 kplrasiaa öljyyn säilöttyjä sardiineja

Ranskankerma-hunajakastike:

1 kpl(1,5 dl) ranskankermaa
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 rklkapriksia hienonnettuina
(hiukan sardiinien öljyä)
vähäsuolaista sillifileetä matjeskastikkeessa
hienonnettua sipulia ja sipulinvartta

Pullossa:

sokerilla maustettua ja vedellä laimennettua väkiviinaetikkaa
tummaa ruislimppua, voita

Valmistus

  1. 1

    Laita salaatinlehdet isolle vadille ja suikaloi reunoille kurkut. Laita toiseen laitaan makkarat, keskelle kuoritut ja halkaistut munat ja jokaisen munan päälle anjovisfilee.

    MääräAinesosa
    lehtisalaattia
    venäläisiä kurkkuja
    valkosipulimetvurstia viipaleina
    keitettyjä munia (8 min.) ja anjovisfileitä
  2. 2

    Kaada sardiinit vadin toiselle laidalle ja sekoita kastike. Kaada kastike sardiinien päälle ja koristele.

    MääräAinesosa
    2 kplrasiaa öljyyn säilöttyjä sardiineja
    1 kpl(1,5 dl) ranskankermaa
    vähäsuolaista sillifileetä matjeskastikkeessa
    1 rklkapriksia hienonnettuina
    hienonnettua sipulia ja sipulinvartta
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    (hiukan sardiinien öljyä)

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä