Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 juhlavaa pääsiäisruokaa (jotka eivät ole lammasta)

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 31.3.2020
|
Muokattu: 29.3.2021
Etkö ole lampaan- tai karitsanlihan ystävä? Kata siinä tapauksessa pääsiäispöytään jokin näistä keväisistä pääruoista! Miltä kuulostaisi esimerkiksi italialaisittain maustettu possunfilee tai sitruslohi?

1. Yrttinen possunfilee maistuu Italialta

Paista pannulla possunfileeseen kaunis pinta ja kypsennä paisti uunissa. Leikkaa yrteillä ja balsamicolla maustettu filee tarjoilulautaselle kasvisten tai salaatin kanssa. Saat annoksesta helposti juhlavan, kun asettelet possun ja kasvikset isolle pyöreälle lautaselle kranssin muotoon.

2. Naudanpaisti paistuu meheväksi karamellisoitujen sipulien kanssa

Mehevä naudanpaisti saa hurmaavan kumppanin karamellisoiduista sipuleista. Liha ja sipulit kypsyvät pehmeiksi samassa uunivuoassa öljystä, omenaviinietikasta, dijon-sinapista ja fariinisokerista sekoitetun mausteliemen kanssa.

3. Pääsiäisen uunilohi saa pinnalleen sitrushedelmiä

Peitä lohifilee lime- ja sitruunasiivuilla ja paista meheväksi. Voit tehdä ruoan yhdestä isosta kirjolohifileestä tai pienemmistä annospaloista. Lisukkeena maistuu yrttikvinoa.

4. Litteäksi avattu perhosbroileri on näyttävä pääruoka

Oletko kuullut perhosbroilerista? Näyttävä kanaruoka on uunivalmis käden käänteessä ja kypsyy kokonaista broileria nopeammin. Seurakseen broileri saa raikasta lime-ananassalsaa.

5. Juhlavat ahvenfileet kääräistään ilmakuivattuun kinkkuun

Astetta juhlavampi kalavuoka syntyy, kun kääräiset ahvenfileet ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennät rullat meheväksi tomaattiliemessä.

Lisää ideoita pääsiäisen ruokapöytään