Possua italialaisittain
Possua italialaisittain
Yhteistyössä

Possua italialaisittain

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Mausta possunfilee italialaisittain yrteillä ja balsamicolla. Tarjoa lihan kanssa hedelmäistä capresea eli mozzarellasalaattia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g( 1kpl) porsaan sisäfilee
1 tlsormisuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
4 oksaa rosmariinia
4 oksaa salviaa
2 tlbalsamicoa

Hedelmäinen mozzarellasalaatti

8 kplnektariinia, persikkaa tai luumua
250 g(1 pkt) mozzarella di bufala -juustoa
1 ruukku basilikaa
2 rkloliiviöljyä
1 tlviinietikkaa
1 tlsormisuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    500 g( 1kpl) porsaan sisäfilee
    1 tlsormisuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Säädä uuni 175 asteeseen. Ruskista liha kauttaaltaan grillissä tai pannulla öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Laita päälle rosmariinin ja salvian oksat. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 72 astetta. Pirskota päälle balsamicoa. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 oksaa rosmariinia
    4 oksaa salviaa
    2 tlbalsamicoa
  3. 3

    Valmista mozzarellasalaatti. Halkaise hedelmät, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Revi mozzarella paloiksi. Irrota basilikanlehdet oksista. Sekoita kaikki ainekset.

    MääräAinesosa
    8 kplnektariinia, persikkaa tai luumua
    2 rkloliiviöljyä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlviinietikkaa
    1 tlsormisuolaa
    1 ruukku basilikaa
    250 g(1 pkt) mozzarella di bufala -juustoa
  4. 4

    Viipaloi possufilee ja tarjoa hedelmäisen mozzarellasalaatin kanssa.

Vinkki: Paista mozzarellasalaatin hedelmiin rusketusraidat grillissä.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025