Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Mausta possunfilee italialaisittain yrteillä ja balsamicolla. Tarjoa lihan kanssa hedelmäistä capresea eli mozzarellasalaattia.
| 500 g | ( 1kpl) porsaan sisäfilee |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 | oksaa rosmariinia |
| 4 | oksaa salviaa |
| 2 tl | balsamicoa |
| Hedelmäinen mozzarellasalaatti | |
|---|---|
| 8 kpl | nektariinia, persikkaa tai luumua |
| 250 g | (1 pkt) mozzarella di bufala -juustoa |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.
Säädä uuni 175 asteeseen. Ruskista liha kauttaaltaan grillissä tai pannulla öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Laita päälle rosmariinin ja salvian oksat. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 72 astetta. Pirskota päälle balsamicoa. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
Valmista mozzarellasalaatti. Halkaise hedelmät, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Revi mozzarella paloiksi. Irrota basilikanlehdet oksista. Sekoita kaikki ainekset.
Viipaloi possufilee ja tarjoa hedelmäisen mozzarellasalaatin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Mausta possunfilee italialaisittain yrteillä ja balsamicolla. Tarjoa lihan kanssa hedelmäistä capresea eli mozzarellasalaattia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | ( 1kpl) porsaan sisäfilee |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 | oksaa rosmariinia |
| 4 | oksaa salviaa |
| 2 tl | balsamicoa |
Hedelmäinen mozzarellasalaatti | |
| 8 kpl | nektariinia, persikkaa tai luumua |
| 250 g | (1 pkt) mozzarella di bufala -juustoa |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | ( 1kpl) porsaan sisäfilee |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Säädä uuni 175 asteeseen. Ruskista liha kauttaaltaan grillissä tai pannulla öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Laita päälle rosmariinin ja salvian oksat. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 72 astetta. Pirskota päälle balsamicoa. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 | oksaa rosmariinia |
| 4 | oksaa salviaa |
| 2 tl | balsamicoa |
Valmista mozzarellasalaatti. Halkaise hedelmät, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Revi mozzarella paloiksi. Irrota basilikanlehdet oksista. Sekoita kaikki ainekset.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | nektariinia, persikkaa tai luumua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 250 g | (1 pkt) mozzarella di bufala -juustoa |
Viipaloi possufilee ja tarjoa hedelmäisen mozzarellasalaatin kanssa.
Vinkki: Paista mozzarellasalaatin hedelmiin rusketusraidat grillissä.
494
Energiaa kcal
2068
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
494
Energiaa kcal
2068
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli