Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ideoita talven eväsretkelle: Mitä pakata mukaan?

Teksti:
Ilona Savitie ja Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.1.2014
|
Muokattu: 9.2.2024
Kuppi kuumaa ja pikkueväs maistuu, kun päivä on vietetty pulkkamäessä.

Vietä talvinen piknik ulkoilupäivän lomassa pulkkamäen juurella, leikkipuiston penkillä tai nuotion ääressä laavulla. Varaa mukaan kuumaa juotavaa, reilut eväät ja lämmin villahuopa.

Pakkaa mukaan talviselle piknikille

  • kuumaa juomaa termospullossa
  • kevyet astiat ja aterimet
  • serviettejä
  • valmiiksi täytettyjä voileipiä
  • lämmintä juomaa
  • villahuopa tai lampaantalja.

Kuppi kuumaa lämmittää

Varaa mukaan eväitä, jotka eivät kärsi pakkaamisesta ja joita on helppo syödä lapaset käsissä.

Hyödynnä lämpöä eristäviä säilytysastioita. Kahvi, kaakao ja muut lämpimänä juotaviksi tarkoitetut juomat kannattaa pakata termospulloon kuumina, jolloin ne säilyttävät lämpötilansa mahdollisimman hyvin.

Käytä kullekin juomalle mieluiten aina omaa termariaan. Älä siis laita teetä termospulloon, jossa on ollut aiemmin kahvia, sillä kahvin maku tarttuu yleensä pulloon hanakasti. Edullinenkin termospullo pitää juoman kuumana muutaman tunnin ajan.

Kuuman juoman lisäksi myös keiton voi kuljettaa termospullossa.

Kuuman juoman lisäksi myös keiton voi kuljettaa termospullossa. Näin keitto pysyy lämpimänä ja sen pystyy helposti annostelemaan lautasille.

Näppärät eväsrasiat

Pakkanen voi puraista myös piknik-eväitä. Pakkaa arat ruokatuotteet lämpöä eristäviin, kannellisiin säilytysastioihin. Myös sanomalehti eväiden ympärillä eristää jonkin verran lämpöä.

Muoviset pakasterasiat ovat yleensä käteviä piknikille eväiden pakkaamiseen, sillä kotiin lähtiessä tyhjät rasiat saa pieneen tilaan sisäkkäin.

Voileivät ja muut täytetyt eväät voi sujauttaa suodatinpusseihin. Niistä eväs on helppo syödä, ja suodatinpussin voi heittää käytön jälkeen biojäteastiaan.

Katso myös