Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihana sitruuna-mansikkakakku kruunaa juhannuksen juhlapöydän

Yhteishyvä viettää juhlavuotta! 120-vuotisjuhlan kunniaksi hemmottelemme lukijoitamme joka kuukausi kakkureseptillä. Kesäkuussa herkutellaan sitruunaisella mansikkakakulla.

Raikas sitruuna-mansikkakakku
Raikas sitruuna-mansikkakakku
Teksti: Outi Vartiainen
Kuvat: Reetta Pasanen
16.6.2025 | Päivitetty 16.6.2025

Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa kotimaisen mansikkasesongin alkua kuin herkullisen täytekakun leipominen! Tässä kakussa mansikka saa makuparikseen raikkaan sitruunan.

Kakun pohjaksi leivotaan perinteinen sokerikakkupohja. Sen väliin levitetään kotitekoista lemon curdia eli sitruunatahnaa ja mansikkaista tuorejuustovaahtoa. Vaahto toimii myös kakun kuorrutteena. Kolmeen kerrokseen leikatun kakkupohjan väliin lisätään sitruunatahnan ja tuorejuustovaahdon lisäksi viipaloituja mansikoita. Kakun mehevyyden ja raikkauden takaa sitruunainen kostutusliemi.

Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Näin kakku pysyy ryhdikkäänä. Kokoaminen kannattaa tehdä vuorokausi ennen tarjoilua, jotta maut ja kosteus ehtivät tekeytyä parhaimmilleen. Jätä kakun kuorruttaminen ja koristelu kuitenkin herkuttelupäivään.

Tämä kakku on täydellinen, jos etsit raikasta vaihtoehtoa kesäjuhlien makeaksi tarjottavaksi. Kakku on nappivalinta esimerkiksi isomman porukan juhannusjuhliin.

Lisää kesäisiä kakkureseptejä