Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hanne ja Jukka Kinnunen viljelevät inkivääriä. Heistä kaupalla on keskeinen rooli ruokavalintojen ohjaamisessa.

Inkiväärin viljelijä: "Jos jokin tuote ei pääse kaupan hyllylle, siitä ei voi tulla suurta trendiä"

Teksti:
Riina-Maria Metso
Kuvat:
Johanna Kokkola
Julkaistu: 28.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Puutarhaviljelijä Hanne Kinnunen toivoo lisää terveellisiä vaihtoehtoja lihalle.

”Ruokatrendit liikkuvat nopeammin maailmalla ja meille Suomeenkin asti. Ihmiset kiinnittävät nykyään huomiota terveellisyyteen: siihen, mitä ruoka on, mistä se tulee ja mitä se sisältää.

Kauppa pystyy ohjailemaan kuluttajia sillä, mitä hyllyihin laitetaan ja mihin kohtaan. Moni menee kauppaan tietämättä tarkalleen, mitä ostaa. Kaupan rooli on merkittävä, koska se voi kertoa kuluttajalle uusia asioita tuotteista ja valita, mitkä tuotteet tulevat myyntiin. Jos jokin tuote ei pääse kaupan hyllylle, siitä ei voi tulla suurta trendiä.

Kauppa voi kertoa kuluttajalle uusia asioita tuotteista.

Oman ruokakärrymme sisältö on aika samanlainen viikosta toiseen. Ehdottomasti kauppalistalla ovat kotimaiset maitotuotteet, kaurahiutaleet, kala ja proteiinivalmisteet. Kasviksista iso osa tulee omalta tilalta.

Minun henkilökohtainen lempituotteeni on iso paketti hyvää jäätelöä, Jukka ei haluaisi luopua pienpanimoiden erikoisoluista. Haluaisimme valikoimiin lisää terveellisiä uusia vaihtoehtoja lihalle.

Tulevaisuuden ruokakoriin vaikuttaa varmasti ilmaston lämpeneminen, joka ohjaa sekä tuottajia että kauppoja. Ruoasta tulee kasvisvoittoisempaa.”

Hanne ja Jukka Kinnunen ovat Suomen ainoat inkivääriä kasvattavat puutarhaviljelijät Puromäen puutarhalta Liperistä.

Lue myös

Lisää aiheesta