Jauheliha on lihaa syövien perheiden arkiruoan kunkku. Mutta voisiko joku muu lihatuote haastaa sen helppoudessa? Sitä on miettinyt Viskaalin tilan yrittäjä Tuula Kukkola-Räinä.
"Välillä tuntuu, että kaikki ideat on keksitty. Jotain uutta kuitenkin kutkuttaisi kehitellä nykyajan kuluttajan tarpeisiin. Jauheliha on lihojen ykkönen, mutta haluaisimme kehitellä sen rinnalle toisen arjessa helpon tuotteen. Ehkä Menestysresepti-työpaja poikii ideoita", Kukkola-Räinä miettii.
Kasvisruoka kasvattaa suosiotaan, mutta Tuula Kukkola-Räinä sanoo, ettei lihansyönti sinänsä ole pienentynyt. Ne, jotka käyttävät lihaa, käyttävät sitä edelleen paljon.
Haluaisimme kehitellä jauhelihan rinnalle toisen arjessa helpon tuotteen.
"Hyvä, että ihmiset lisäävät kasviksia ruokavalioon. Samalla on yleistynyt kiinnostus lihan alkuperää kohtaan ja ajatus, että tuotantoeläimen kaikki ruhonosat pystytään käyttämään hyödyksi. Se on positiivinen trendi."
Laatu kiinnostaa. Lauantai- ja balkanmakkara jäävät yhä useammin kakkoseksi herkuttelumakkaroille. Viskaalin tila toi kesällä markkinoille vurstisarjan, joka sai hyvän vastaanoton. Vurstit maistuvat muun muassa chililtä ja valkosipulilta.
Juttu jatkuu kuvan alla