Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kannattaako joulutortut leipoa voi-, lehti- vai torttutaikinasta? Katso vinkit parhaisiin torttuihin!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
123rf
Julkaistu: 20.11.2019
|
Muokattu: 17.11.2022
Vastapaistetut joulutortut ovat rapean lehteviä, mehukkaita ja vastustamattoman hyviä. Mutta mistä taikinasta syntyvät parhaat tortut? Kannattaako taikina tehdä itse vai ovatko valmistaikinat yhtä hyvä vaihtoehto? Lue vinkkimme joulutorttujen taikinavalintaan!

Vaivaton valmistaikina

Voit valmistaa torttutaikinan alusta asti itse, mutta se ei valmistu kovin pikaisesti, sillä taikinaa pitää kaulia moneen kertaan. Jos kaulintaurakka ei houkuttele, ovat valmiit voi-, torttu- ja lehtitaikinalevyt hyvä valinta. Ne sulavat pellille levitettyinä nopeasti taitteluvalmiuteen.

Katso resepti perinteisiin joulutorttuihin, jotka valmistuvat helposti valmistaikinasta!

Mitä eroa on voi-, lehti- ja torttutaikinalla?

Voitaikinan mehevöittää nimensä mukaisesti voi, kun taas laktoosittomat torttu- ja lehtitaikinat sisältävät margariinia. Maukas voitaikina sopii leivonnaisiin, joissa täytteen osuus on pieni, ja taikinan maku on pääosassa. Muhkeimmat ja lehtevimmät tortut syntyvät sen sijaan torttutaikinasta. Lehtitaikina on hyvä valinta silloin, kun et halua taikinakuoresta kovin paksua.

Lehtitaikinasta syntyy vaikkapa ihanan jouluinen Nutella-taatelikuusi!

Vinkki! Näin teet tortuista kauniit

Siisteimmät ja kauneimmat tortut saat, kun taittelet taikinan ensin ja lusikoit sitten täytteen sakaroille sinetiksi. Voitele tortut kevyesti kananmunalla taikinan leikkauspintoja vältellen, jolloin lehtevyys säilyy parhaiten.

Ja eikun leipomaan! Tässä parhaat joulutorttureseptit ja -ideat

Lahjaksi, myyjäisiin, joulupöytään – katso kaikki reseptit joulun leivonnaisiin

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.