Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkun paisto, parhaat joulukinkkureseptit ja joulukinkun kastikkeet

Kinkku on joulupöydän perinteinen päätähti. Kinkun paistaminen on projekti, johon liittyy monta hauskaa vaihetta kinkun koon päättämisestä kuorrutteen ja kastikkeen valintaan. Katso vinkit joulukinkun valmistuksen joka vaiheeseen ja tarjoiluun!
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.12.2015
|
Muokattu: 20.11.2024

Kinkun paisto ja kuorrutus: näin onnistut!

Kinkun kastike: parhaat ideat

Ota kinkun paistoliemi talteen ja tee siitä herkullinen kastike. Suolaisen kinkun kaveriksi sopii hedelmäinen, hieman makea kastike. Yhdistä siis paistoliemeen esimerkiksi omenaa, viikunaa tai taatelia.

Kotitekoista sinappia kinkun kylkeen

Kinkun kanssa maistuu myös sinappi. Kokeile konjakin ja kerman maustamaa konjakkisinappia tai sinihomejuustoa sisältävää päärynäistä joulusinappia.

Joulukinkun tarjoilu ja säilytys

  • Kokonainen kinkku on komea ilmestys, joka on myös silmänruokaa. Anna sille siis arvoisensa aika ja paikka joulupöydässä, mutta säilytä kinkku muuten jääkaapissa hyvin peitettynä.
  • Kun haluat syödä kinkkua joulun jälkeen, leikkaa aina haluamasi määrä viipaleita tarjolle kerrallaan.
  • Kinkku säilyy jääkaapissa noin viikon.

Mitä tehdä kinkun tähteistä?

Jos kinkkua jää yli, voi sen käyttää välipäivinä ruoanlaitossa tai pakastaa viipaleina myöhempää käyttöä varten.

Mitä joulukinkun tilalle?

Kinkun asemasta joulupöytään sopivat kalkkunarulla, porsaan sisäfilee tai näyttävä kalaruoka. Vegaaniruokavalioonkin sopivina joulupöydän tähtinä loistavat tofukinkku, selleripaisti tai vege-Wellington.

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.