Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokeile: Kolme uutta tapaa tarjoilla leipäjuustoa

Kolme uutta tapaa tarjoilla leipäjuustoa

Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 5.4.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Näillä vinkeillä nautit perinneherkkua, leipäjuustoa, modernilla twistillä.

1. Leipäjuustoa Caprin salaatin tapaan

Asettele tomaattiviipaleita ja leipäjuustoa limittäin vadille tai lautasille. Rouhaise päälle mustapippuria ja suolaa, valuta oliiviöljyä pinnalle. Koristele basilikanlehdillä.

2. Leipäjuusto kruunaa uunijuurekset

Paahda uunissa öljyssä käänneltyjä, suolalla, pippurilla ja timjamilla maustettuja palsternakka-, punajuuri- ja bataattipaloja. Lisää paahtamisen loppupuolella leipäjuustopaloja kasvisten päälle. Valuta päälle vähän hunajaa. Herkku on valmis, kun juusto on hieman kuumentunut ja sulanut.

3. Leipäjuustoa suolaisen makeaksi jälkkäriksi

Leipäjuustosta, marjoista ja kinuskikastikkeesta syntyy ihana suolaisen makea jälkiruoka. Lämmitä kinuskikastike kevyesti ennen kuin valutat sen juuston päälle.