Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistuisiko ahven, siika tai silakka?

Kolme vinkkiä vastuullisille kalaostoksille

Teksti:
Satu Savela
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 3.5.2021
|
Muokattu: 4.5.2021
Kalalla on ilmastoystävällisessä ruokavaliossa tärkeä rooli. Kotimainen, lähivesistä pyydetty kala on usein vastuullisin valinta.

1. Osta vastuullisesti

Vastuullisuuden näkökulmasta paras vaihtoehto on ostaa kestävästi pyydettyä lähivesien kalaa tai kotimaisia pieniä lajeja. Silakka, ahven, hauki, muikku sekä sisävesien kuha ja siika ovat hyviä valintoja.

Kansainvälinen MSC- tai *ASC-*merkki takaa, että kala- tai äyriäistuote on peräisin kestävistä kalakannoista ja kalat on pyydetty vastuullisilla menetelmillä. Alkuperä ja jäljitettävyys toimivat läpi tuotantoketjun aina asiakkaalle saakka.

2. Kysy rohkeasti

Yhä useampi asiakas on kiinnostunut vastuullisuudesta kalaostoksilla. Asiantuntevat myyjät osaavat kertoa, miten kala- ja äyriäistuotteiden vastuullisuus voidaan taata. S-ryhmällä on yli 140 MSC-merkittyä kala- tai äyriäistuotetta. Niitä löytyy sekä palvelutiskeiltä että tuotehyllyistä.

3. Onko varmasti tuoretta?

Kalatukut merkitsevät tuotteeseen nosto- tai pyyntipäivän, josta kalan tuoreus voidaan varmistaa. Päivämäärä näkyy kaupassa kalatiskin seinällä. S-ryhmän oman merkin kalatuotteissa tieto on merkitty pakkauksiin.

Asiantuntijoina: S-ryhmän ryhmäpäällikkö Sari Ristaniemi ja vastuullisuuspäällikkö Saara-Kaisa Törmälä.

Lisää MSC-sertifioituja kalatiskejä

  • Food Market Herkkujen kalatiskit saivat MSC-sertifikaatin jo muutama vuosi sitten.

  • Alkuvuonna 2021 vastuullisuusauditoidut kalatiskit laajenivat myös Prisma- ja S-market-ketjuihin, kun yhteensä 14 uutta kalatiskiä sai MSC-sertifikaatin.

  • S-ryhmän tavoitteena on kasvattaa sertifioitujen kalatiskien määrää tulevaisuudessa.

Lue lisää