Kuusi tulevaisuuden ruokatrendiä - Yhteishyvä

Kuusi tulevaisuuden ruokatrendiä

Kuusi tulevaisuuden ruokatrendiä

Tulevaisuuden tutkija James Wallman paljastaa kuusi tulevaa ruokatrendiä.

Jaa Somessa
Teksti
Katri Saukkonen
Kuvausjärjestelyt
Janic Leino
Kuvat
SOK

1. Älyteknologia

Ihmiset ovat yhä tietoisempia siitä, millainen ruoka on heille hyväksi. Annoksen ravintoarvot, kuten kalorimäärän, voi skannata kännykällä.

2. Sosiaalisuus

Ruokaan liittyviä elämyksiä jaetaan myös sosiaalisessa mediassa. Siten elämyksestä tulee vieläkin tärkeämpi ja todellisempi.

3. Itse tekeminen

Teknologian rinnalla ihmiset kaipaavat käsillä tekemistä. Ruoanlaittaminen on yksi tapa osoittaa, että on sivistynyt.

4. Uuden maailman maut

Pop-up-ravintolat ja ruokarekat tekevät mahdolliseksi maistella uudenlaisia makuja uusilta alueilta. Niiden kokeilemisesta tulee yhä edullisempaa.

5. Huoli ympäristöstä

Tietoisuus ympäristöstä ja sen tilasta kasvaa. Hävikin ja jätteen määrää vähennetään voimakkaasti. Syntyy ravintoloita, jotka käyttävät vain hävikkiruokaa tai aineksia, jotka nyt menevät roskiin.

6. Kasvissyönti

Kasviksista tulee yhä suositumpia, koska ne ovat eettisiä ja terveellisiä. Ne näyttävät myös kuvissa paremmilta kuin liha.

Julkaistu: 25.7.2016
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa