1. Älyteknologia
Ihmiset ovat yhä tietoisempia siitä, millainen ruoka on heille hyväksi. Annoksen ravintoarvot, kuten kalorimäärän, voi skannata kännykällä.
2. Sosiaalisuus
Ruokaan liittyviä elämyksiä jaetaan myös sosiaalisessa mediassa. Siten elämyksestä tulee vieläkin tärkeämpi ja todellisempi.
3. Itse tekeminen
Teknologian rinnalla ihmiset kaipaavat käsillä tekemistä. Ruoanlaitto on yksi tapa osoittaa, että on sivistynyt.
4. Uuden maailman maut
Pop-up-ravintolat ja ruokarekat tekevät mahdolliseksi maistella uudenlaisia makuja uusilta alueilta. Niiden kokeilemisesta tulee yhä edullisempaa.
5. Huoli ympäristöstä
Tietoisuus ympäristöstä ja sen tilasta kasvaa. Hävikin ja jätteen määrää vähennetään voimakkaasti. Syntyy ravintoloita, jotka käyttävät vain hävikkiruokaa tai aineksia, jotka nyt menevät roskiin.
6. Kasvissyönti
Kasviksista tulee yhä suositumpia, koska ne ovat eettisiä ja terveellisiä. Ne näyttävät myös kuvissa paremmilta kuin liha.