Valmistelut
- Marengin raaka-aineet ovat yksinkertaiset: valkuaisia ja hienoa sokeria.
- Kananmunat kannattaa erotella jääkaappikylminä, jolloin keltuainen ja valkuainen pysyvät paremmin erillään. Anna kuitenkin valkuaisten lämmetä huoneenlämpöisiksi, sillä niistä syntyy parempi vaahto.
- Kun erottelet valkuaisia, pidä huoli, ettei niiden sekaan pääse yhtään keltuaista. Sen sisältämä rasva estää vaahtoutumisen.
- Puhtaat ja kuivat välineet ovat samasta syystä avainasemassa onnistuneen marengin valmistamisessa. Jos marengin joukkoon pääsee rasvaa tai vettä, vaahdotus ei onnistu.
- Esilämmitä uuni, sillä marenkivaahto ei pidä odottamisesta.
Entä miksi joissain resepteissä valkuaisten ja sokerin joukkoon lisätään etikkaa ja maissitärkkelystä?
Etikka ja maissitärkkelys kuuluvat pavlovan marenkiin. Niiden ansiosta marenki kypsyy pinnalta rapeaksi, mutta jää keskeltä vaahtokarkkimaisen pehmeäksi.