Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pavlovat, britakakut ja muut rakastetut marenkileivonnaiset

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 5.5.2020
|
Muokattu: 21.5.2024
Valkuaisista ja sokerista vatkattu marenki toimii suussa sulavana kakkupohjana tai leivonnaisten täytteenä. Makea marenki maistuu niin pavlovassa, britakakussa, piirakoissa kuin uunijäätelön päällä. Katso marenkileivonnaisten reseptit!

Britakakku – kakkupohjan, marjojen ja marengin ihana yhdistelmä

Britakakussa pehmeä kakkupohja saa päälleen marenkihunnun. Pohja ja marenki paistetaan uunissa samalla kertaa. Klassisessa täytteessä maistuu mansikan ja sitruunan maut, mutta hyödynnä myös muut kauden marjat ja hedelmät. Kokeile eksoottisten hedelmien maustamaa passion-mangobritakakkua tai vegaanista kiivibritakakkua.

Pavlova – herkullisin täyttein päällystetty marenkikakku

Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Pavlovan marenkipohja paistetaan uunissa. Sen jälkeen se täytetään kermaisella täytteellä sekä koristellaan esimerkiksi marjoilla tai hedelmillä ja suklaalla. Vegaaninen pavlova onnistuu vatkaamalla marenkivaahdon kikherneiden liemestä.

Marenkipiirakka – kruunaa makea piirakka marenkisella hunnulla

Sitruuna-marenkipiirakka on kirpeän kiisselin ja makean marengin yhdistävä klassikko. Marenkipiiraan täytteeksi sopivat myös kauden marjat: päällystä marengilla näyttävä mustikka-, mansikka- tai puolukkapiirakka.

Uunijäätelö – kylmä jäätelö peitellään marenkivaahdolla

Helppo retroherkku, uunijäätelö kootaan valmiista torttupohjasta ja jäätelöstä. Uunijäätelö kuorrutetaan marenkivaahdolla ja paahdetaan uunissa kevyesti.

Lisää vinkkejä marengin valmistamiseen