Pavlovat, britakakut ja muut rakastetut marenkileivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikkapavlova

Pavlovat, britakakut ja muut rakastetut marenkileivonnaiset

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.5.2020
Muokattu: 31.8.2020
Valkuaisista ja sokerista vatkattu marenki toimii suussa sulavana kakkupohjana tai leivonnaisten täytteenä. Makea marenki maistuu niin pavlovassa, britakakussa, sitruuna- tai marjapiiraassa kuin uunijäätelön päällä. Katso pavlovan, britakakun ja muiden marenkileivonnaisten reseptit!

Britakakku

Britakakussa pehmeä kakkupohja saa päälleen marenkihunnun. Pohja ja marenki paistetaan uunissa samalla kertaa. Klassisessa täytteessä maistuu mansikan ja sitruunan maut, mutta hyödynnä myös muut kauden marjat ja hedelmät. Kokeile myös eksoottisten hedelmien maustamaa passion-mangobritakakkua tai vegaanista kiivibritakakkua.

Pavlova

Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Pavlovan marenkipohja paistetaan uunissa. Sen jälkeen se täytetään kermaisella täytteellä sekä koristellaan esimerkiksi marjoilla ja suklaalla. Kokeile myös persikalla, kinuskilla ja suklaalla täytettyä pavlovaa. Vegaanisen pavlovan voi vatkata kikherneiden liemestä, joka vaahtoutuu kananmunanvalkuaisten tapaan.

Marenkipiiraat

Klassikkopiirakka yhdistää kirpeän sitruunakiisselin ja makean marengin. Marenkipiiraan täytteeksi sopivat myös erilaiset marjat.

Uunijäätelö

Helppo uunijäätelö kootaan valmiista torttupohjasta ja jäätelöstä. Uunijäätelö kuorrutetaan marenkivaahdolla ja paahdetaan uunissa kevyesti.

Lue myös