Mansikka-britakakku

arvosana4/5

(35)arviota
12 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mansikkabritakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruunatäytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
150 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlsokeria
4 kplkeltuaista
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlmaitoa

Marenki

4 kplvalkuaista
2 dlsokeria
30 g(1 dl) mantelilastuja

Täyte

2 - 3 kplsitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 gmansikoita
2 1/2 dl(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dlsokeria
150 g(1 1/2 dl) lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kplruukku minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkeltuaista
    150 gvoita tai margariinia
    1 1/2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.

    MääräAinesosa
    4 kplvalkuaista
    2 dlsokeria
  3. 3

    Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

    MääräAinesosa
    30 g(1 dl) mantelilastuja
  4. 4

    Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplsitruunaa (noin 2 dl mehua)
    400 gmansikoita
    2 1/2 dl(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
    150 g(1 1/2 dl) lemon curd -sitruunatahnaa
  5. 5

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukku minttua

Vinkki: Voit leipoa pohjan jo edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki ei vety. Säilytä pohja huoneenlämmössä täyttämiseen asti.

Vinkki: Voit mehustaa aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.

Vinkki: Tee gluteeniton britakakku korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Katso kolme eri tapaa tuunata tämä resepti:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
19.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä