Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: Mango auttaa sydänsuruun

Teksti:
Hanna Jensen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 13.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
"Kunhan mangon saa kuorittua, kaikki on paremmin", kirjoittaa Hanna Jensen. Lue ohje trooppiseen pannukakkuun, joka parantaa mielen.

Harva hedelmä kärsii samanlaisesta käytännön ongelmasta kuin mango.

Siitä huolimatta, että mango on asetettu hedelmätiskillä avioparinsa kanssa pakkaukseen, jonka päälle on teipattu houkutustarra "syöntikypsä", mangoa jää aina vähän katselemaan mietteliäänä.

Tuore mango on aivan jumalaista, ja aivan eri asia kuin pyree.

Ongelma on, että mangon hento kuori on vaikea kuoria tavallisella kuorimaveitsellä, ja kotona pitäisikin olla sahalaitateräinen tomaatinkuorimaveitsi.

Kun mangon viimein on saanut nyrhien kuorittua, se on liukas kuin saippua ja valahtaa kädestä lattialle. Siinä tulee sadateltua, ettei taas ostanut vauvanmangoruokaa.

Mutta tuore mango on aivan jumalaista, ja aivan eri asia kuin pyree.

Mangon kaveriksi sopii erityisen hyvin tuore minttu.

Mango on parhaimmillaan suloisen makeaa, nektariininomaista herkkua, jonka kaveriksi sopii erityisen hyvin tuore minttu. Mango on täydellistä sydänsururuokaa, luonnon karamelli.

Valmista siis iltapalaksi trooppista pannukakkua, jossa tavalliseen pannukakkutaikinaan lisätään soseutettu banaani ja maito korvataan kookosmaidolla.

Tarjoa valmis banaanipannukakku syvältä lautaselta tuoreeksi leikattujen mangopalojen kanssa ja ripottele päälle kuivalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä, pistaasi- tai cashewpähkinöitä.

Lopuksi aateloi komeus vaahterasiirapilla ja tietysti kahdella pallolla vaniljajäätelöä tai jogurttijäätelöä ja ehkä ripauksella kanelia.

Asetu hyvään nautiskeluasentoon sohvalle ja ota ensimmäinen kaiken parantava pala.

Lisää aiheesta: