Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vilho Saarijärvi, tarjoilija, Ravintola Kiisa, Break Sokos Hotel Levi, Osuuskauppa Arina

Passaava supliikkimies

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 20.1.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Sokos Hotel Levin ravintolan tarjoilija Vilho Saarijärvi kohtelee asiakkaita kuin vanhoja tuttuja.

"Olen vastikään muuttanut Leville asuttuani sitä ennen Rovaniemellä koko ikäni. Ravintola-alalle siirryin viitisen vuotta sitten nuoriso-ohjaajan töistä. Viihdyn ihmisten parissa, ja olen aina tykännyt passata muita.

Tarjoilija ei ole pelkkä tilausten vastaanottaja ja annosten pöytiin tuoja. Meidän vastuullamme on saada asiakkaat tuntemaan olonsa kotoisiksi heti, kun he saapuvat ravintolaan. Meillä on ravintolassa rento tunnelma, ja syömään saa tulla halutessaan vaikka hiihtomonoissa.

Supliikkimiehenä pyrin saamaan asiakkaille heti tunteen, että olisimme vanhoja tuttuja. Meillä käy paljon myös ulkomaalaisia turisteja ympäri maailmaa, ja saman tunteen saa aikaan tarvittaessa englanniksi tai vaikkapa elekielellä.

Kiisa tarkoittaa Lapin emännän korulipasta. Tarjoamme asiakkaille Lapin eksotiikkaa ja elämyksiä paikallisilla annoksilla, joista löytyy muun muassa poroa. Ravintolan ulkopuolella lappilaiseen tunnelmaan pääsee esimerkiksi kodalla, jossa voi katsella tumman taivaan revontulia."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.