Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus – näillä vinkeillä onnistut taatusti
Herkullisen rapeat lohkoperunat maistuvat lähes kaikille. Näin varmistat rapeuden. Mukana myös vinkit, miten makuun saa vaihtelua.


Kuumat ja rapeat lohkoperunat maistuvat ruokien lisukkeena, iltapalana ja snacksina hyvän sarjan tai leffan ääressä. Kun kiinnität muutamaan asiaan huomiota, saat varmasti rapeita perunoita lautaselle.
Valitse perunat huolellisesti
Lohkoperunat kannattaa tehdä kiinteistä perunalajikkeista. Jauhoisista lajikkeista tehtynä lopputuloksesta tulee helpommin kuiva ja hajoava. Myös yleisperunalajikkeet sopivat lohkoperunoihin. Valitse kaupasta mahdollisimman samankokoisia perunoita, jolloin saat tasaisia lohkoja, jotka kypsyvät samassa ajassa.
Vinkit paistamiseen
Kun perunat on pesty, ne kannattaa kuivata puhtaalla keittiöpyyhkeellä, jotta öljy ja mausteet tarttuvat pintaan. Lohko perunat pituussuunnassa. Sekoita öljy ja mausteet isossa kulhossa ja kääntele perunat huolellisesti kauttaaltaan öljyn peittoon.
Levitä perunalohkot pellille väljästi yhteen kerrokseen, jotta niiden pinta pääsee kypsymään. Paista perunoita tarpeeksi kuumassa uunissa (225 astetta), kunnes niiden pinta on selkeästi ruskistunut. Voit sekoitella perunoita hieman paistamisen loppuvaiheessa tasaisemman lopputuloksen saamiseksi.
Kokeile uusia mausteita
Perunoihin voi maustaa monin tavoin. Kokeile välimerellisiä makuja, sekoittamalla perunoihin sitruunankuoriraastetta, oreganoa ja valkosipulijauhetta. Murenna lopuksi kuumien perunoiden päälle fetaa.
Lohkoperunat maistuvat myös perinteisten nachodippien eli guacamolen, salsan ja ranskankerman kanssa, kun perunat maustaa juustokuminalla, paprikalla ja chilillä.
Kokeilunhaluinen kokki maustaa lohkoperunat soijalla ja inkiväärillä. Paiston jälkeen kuumien lohkojen päälle ripotellaan vielä seesaminsiemeniä ja korianteria. Nämä potut maistuvat srirachamajoneesin kanssa.






